ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Πλανόδιοι πωλητές στην Βαρκελώνη

(θα είναι διαθέσιμο έως 9/5/2021)
Το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες βλέπουμε κυρίως τους μικροπωλητές της Βαρκελώνης. Πρέπει να είναι περίπου 800 με 900, όμως κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι είναι. Για τους περισσότερους η πώληση προϊόντων μαϊμού είναι η μόνη λύση να βγάλουν χρήματα. Πολλοί ντόπιοι αισθάνονται απειλή και διαμαρτύρονται κατά της κατάστασης.
Ο Ασάνε ήρθε από τη Σενεγάλη στην Ισπανία πριν από τεσσεράμισι χρόνια. Ζει χωρίς χαρτιά στη Βαρκελώνη και πουλάει παράνομα κάθε μέρα μπλουζάκια στους δρόμους. Ο Ασάνε συνέχεια προσέχει να μην τον πιάσει η αστυνομία. Αν συμβεί αυτό μπορεί να χάσει το εμπόρευμά του, να πληρώσει χρήματα ή να έχει πολυετή ποινή φυλάκισης. «Όταν ήρθα στην Ευρώπη, σκέφτηκα πως εδώ θα είναι καλύτερη η ζωή μου. Όμως είναι πολύ πιο δύσκολη. Οι Ισπανοί εκνευρίζονται με μας, αλλά εμείς προσπαθούμε μόνο να επιβιώσουμε».
Ο Ντάουντα κατάφερε να ζει νόμιμα στην Ισπανία. Ίδρυσε το 2015 μαζί με συναδέλφους του το «Top Manta», ένα συνδικάτο για τους παράνομους πωλητές. Αποτελείται από μία επωνυμία και ένα κατάστημα. Ο 34χρονος πουλάει στην παλιά πόλη μόνο μπλουζάκια και πουλόβερ που γράφουν πολιτικά μηνύματα, όπως: «Νόμιμος ρουχισμός, από παράνομους πωλητές».
Ο Ντάουντα δεν είναι περήφανος μόνο για τις νέες θέσεις εργασίας, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ο εκπρόσωπος των πωλητών. «Χρειαζόμαστε έναν χώρο. Μας διώχνουν και μας φέρονται άσχημα. Όμως εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Η Ευρώπη μας τα πήρε όλα από την Αφρική, δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε εκεί. Τώρα είμαστε εδώ».
Εδώ και λίγο καιρό έχουν δημιουργηθεί περισσότερες ομάδες κατά του παράνομου εμπορίου. Όπως και η ομάδα περιοίκων της Μπαρσελονέτα, που μάχεται για να περιορίσει το παράνομο εμπόριο. Οι έμποροι κάνουν χαμηλότερο τζίρο, ενώ οι μικροπωλητές θεωρούν ότι αδικούνται. Η ατμόσφαιρα στη Βαρκελώνη είναι εκρηκτική.



Το άρθρο Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Πλανόδιοι πωλητές στην Βαρκελώνη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/ta-polla-prosopa-tis-eyropis-planodioi-polites-stin-varkeloni/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Πλανόδιοι πωλητές στην Βαρκελώνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">