ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα – Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ

Το δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού φαίνεται πως εντοπίστηκε στην Ελλάδα και μάλιστα αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ.

Το πρώτο κορύσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης είχε εντοπισθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 23 Απριλίου και αφορούσε Έλληνα -χωρίς ιστορικό ταξιδιού- ο οποίος δεν χρειάσθηκε και να νοσηλευθεί. Προβληματισμός προκλήθηκε με το κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Πάτρα αφού το ινδικό στέλεχος από τη μια δείχνει να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ενώ από την άλλη άγνωστο παραμένει αν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Το στέλεχος Β.1.617

Το στέλεχος Β.1.617 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R. Ωστόσο το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη χώρα μας δεν φέρει τη μετάλλαξη Ε484Q, η οποία χαρακτηρίζεται ως μετάλλαξη διαφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη φυλογενετική ανάλυση, υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Β.1.617 που ανιχνεύθηκε χωρίς τη μετάλλαξη Ε484Q έχει προέλευση από τις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα την πολιτεία της Καλιφόρνια.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα – Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1/deytero-kroysma-tis-indikis-metallaxis-stin-ellada-en-anamoni-tis-anakoinosis-toy-eody/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα – Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">