ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι πλαστές δημοσιογραφικές ταυτότητες Φουρθιώτη


Με ταυτότητες ΜΑΪΜΟΥ - προϊόν παραχάραξης - ο Φουρθιώτης απέκτησε πρόσβαση σε υπουργεία ως διαπιστευμένος συντάκτης, και επιχείρησε να λάβει τεράστια ποσά από το 
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΕΣΗΕΑ: Δεν είναι μέλος μας – Δεν του χορηγήθηκε ταυτότητα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα για το θέμα σημειώνοντας ότι Μ. Φουρθιώτης  δεν είναι μέλος της Ένωσης «και εξ’ αυτού του λόγου, οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας.

Ωστόσο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζοντας τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο, με τις ακόλουθες ενέργειες:

1)     Να προχωρήσει αμέσως σε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

2)     Να ζητήσει επίσημη γραπτή ενημέρωση από Υπουργεία και δημόσιους φορείς, αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

3)     Να διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή – δημόσια ανακοίνωση της κ. Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του κ. Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση. Συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του συναδέλφου Στέλιου Νικητόπουλου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, του οποίου το ρεπορτάζ στην ΕΡΤ-3 οι Μ. Φουρθιώτης και Ν. Παλαιτσάκη χρησιμοποίησαν ατόφιο, χωρίς τη σχετική άδεια και αναφορά, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού “EPSILON”, στις 3 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση η  ΕΣΗΕΑ, ως θεματοφύλακας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε  να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, με γνώμονα την περιφρούρηση της αξιοπιστίας και του κύρους του δημοσιογραφικού  λειτουργήματος», αναφέρει το ΔΣ της  Ένωσης Συντακτών.

Πλαστή ταυτότητα και στον ΕΔΟΕΑΠ

Εκτός από την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ο Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε και ακόμη μία: του ΕΔΟΕΑΠ, του  φορέα επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ. 

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο Μ.  Φουρθιώτης εμφανίζεται ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το  πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διπλή εισαγγελική έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη.

Η μία αφορά σε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη.

Παράλληλα, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της  διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της  απόπειρα εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις – καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται μία σειρά από οικονομικές υποθέσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Για την πλήρη και ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες  έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μ. Φουρθιώτη, ώστε άμεσα τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς επεξεργασία και αποτίμηση στον εισαγγελικό λειτουργό.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο  με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το σοβαρότερο για εμάς δεν αναφέρετε. Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης οφείλουν να εξεταστούν από την Ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με τα χρήματα τα οποία διέθεσαν στον εν λόγω εν μέσω επιδημίας covid 19 ενώ δεν διέθετε ούτε ενεργή ιστοσελίδα. 

Με ποια ιδιότητα του διέθεσαν χρήματα από την υπούργικη απόφαση των 10 εκ. ευρώ ;

# Όσοι/ες διαμένεται στην Γλυφάδα ασφαλώς γνωρίζεται πληθώρα ανάλογων περιπτώσεων. Φερόμενοι δημοσιογράφοι επί σειρά ετών λαμβάνουν πακτωλό χρήματος , είτε δια μέσω συμβάσεων , είτε δια μέσω των προμηθειών από τα έργα του δήμου... τα οποία λαμβάνουν οι ''κολλητοί'' των εν λόγω.

Πλήν ημών , σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διατελέσει άπαντες ''γραφείο τύπου'' !

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι πλαστές δημοσιογραφικές ταυτότητες Φουρθιώτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">