ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αίγυπτος: Ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον ομόλογό του

 

Στις 10:00 το πρωί έφτασε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ΥΠΕΞ είναι διμερή θέματα και η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση, που έπεται της επίσκεψής του στη Λιβύη και της Τετραμερούς μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να δώσει εικόνα και της επίσκεψης στην Άγκυρα.

Ν. Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί

“Να μην κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί, δηλώνει για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην πρώτη συνέντευξή του (Καθημερινή) μετά το «θερμό επεισόδιο” με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

‘Οπως είπε ο Νίκος Δένδιας η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, παρά την αντιπαράθεση, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη πράξη σταδιακής βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Επίσης, τόνισε πως το κλίμα στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ήταν θετικό- ενώ συμπλήρωσε ότι δεν βλέπει σκλήρυνση της τουρκικής θέσης στα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά μια «παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας».

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, ‘Αχμεντ Χάφεζ, αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και ο συντονισμός των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών.

Τον Έλληνα υπουργό συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αίγυπτος: Ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον ομόλογό του εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/aigyptos-xekinise-i-synantisi-toy-ypoyrgoy-exoterikon-n-dendia-me-ton-omologo-toy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αίγυπτος: Ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον ομόλογό του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">