ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Γεωργαντάς στο Πρώτο: Από το Σεπτέμβριο θα εμβολιάζονται και οι μαθητές (audio)

Από το Σεπτέμβριο στη μάχη κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο μπαίνουν και οι μαθητές. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, η χώρα μας περιμένει την έγκριση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Ωστόσο ο κος Γεωργαντάς εκτίμησε ότι στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των μαθητών.

Ο κος Γεωργαντάς τόνισε ότι το 60 με 70% του γενικού πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή και με τις δύο δόσεις τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου. Ενώ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, έως τώρα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 2.450.000 και με τη δεύτερη 1.200.000.

Με τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε ο υφυπουργός θα ξεπεράσουμε τα 3.000.000 εμβολιασθέντων το μήνα. Ο κος Γεωργαντάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μπόνους ελευθερίας στους εμβολιασθέντες, ωστόσο χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση, αφού ακόμη δεν έχει ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι εντός Ιουνίου θα είναι έτοιμο και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και ότι μέσα στο Μάιο θα υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστούν και τα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Γεωργαντάς στο Πρώτο: Από το Σεπτέμβριο θα εμβολιάζονται και οι μαθητές (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/g-georgantas-sto-proto-apo-to-septemvrio-tha-emvoliazontai-kai-oi-mathites-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Γεωργαντάς στο Πρώτο: Από το Σεπτέμβριο θα εμβολιάζονται και οι μαθητές (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">