ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάσπαρτες πύρινες εστίες στα Γεράνεια Όρη – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις

Χωρίς ενιαίο πύρινο μέτωπο, αλλά με μικρές διάσπαρτες εστίες, εξελίσσεται για 4η ημέρα η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, σε Κορινθία και Δυτική Αττική, με τις εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

EUROKINISSI

Καμμένη γη, στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. 

Η φωτιά έχει κάψει μέχρι τώρα πάνω από 55.000 στρέμματα δάσους και πολλές κατοικίες, ενώ αρκετοί οικισμοί παραμένουν εκκενωμένοι.

«Έχουμε εικόνα ύφεσης πλέον» δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι εντός της ημέρας είναι πιθανό η πυρκαγιά να έχει οριοθετηθεί.

«Έχουμε κατορθώσει με μηχανήματα του στρατού να κάνουμε διάνοιξη των δρόμων και να προσεγγίσουμε σχεδόν δίπλα στα σημεία που σημειώνονται αναζωπυρώσεις» είπε ο Στέφανος Κολοκούρης.

EUROKINISSI

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον Σχίνο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και έλαβε πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Επεκτάθηκε αστραπιαία λόγω των ισχυρών ανέμων στις Βαμβακές, στη Μαυρολίμνη, στα Γεράνεια Όρη, στο Χάνι Δερβένι, ενώ την Παρασκευή έφτασε μέχρι τον οικισμό του Κάτω Πευκενέα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας στους Δήμους Μεγαρέων και Λουτρακίου-Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που έληξαν ή λήγουν από 19 έως και 31 Μαΐου.

EUROKINISSI

Στο Αλεποχώρι κυβερνητικό κλιμάκιο την Κυριακή

Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στο Αλεποχώρι κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Διάσπαρτες πύρινες εστίες στα Γεράνεια Όρη – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/diaspartes-pyrines-esties-sta-geraneia-ori-se-epifylaki-i-pyrosvestiki-gia-anazopyroseis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάσπαρτες πύρινες εστίες στα Γεράνεια Όρη – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">