ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το «αποτύπωμα» του Πάσχα δείχνει αύξηση κρουσμάτων σε Δυτ. Ελλάδα και νησιά (video)

Για σταθερά πτωτική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα τον τελευταίο μήνα, αλλά και για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα και έξαρση της Covid-19 σε νησιά, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας.

«Βλέπουμε σήμερα πια ξεκάθαρα ποιo είναι το αποτύπωμα από το Πάσχα. Έχουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, πιθανά να σχετίζεται και με το αυξημένο testing» ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου.

Σημαντική επιβάρυνση παρατηρείται στη Δυτική Ελλάδα, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

«Επιπλέον, το μήνυμα των επιδημιολογικών δεδομένων είναι σαφές. Βλέπουμε πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως είναι η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος» σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών επιδημιολογικών εκρήξεων, όπως είπε, είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20-36 ετών, με αποτέλεσμα την πτώση της μέσης ηλικίας από τα 44 στα 40 έτη. Κύριες πηγές μετάδοσης είναι οι συναθροίσεις και η οικογένεια.

Όλοι οι κάτοικοι στις περιοχές που παρατηρείται έξαρση της νόσου πρέπει να ενημερωθούν, ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Επανέλαβε την ανάγκη για σωστή χρήση μάσκας και αποφυγή συγχρωτισμού.

Υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: άλλο χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας.

H κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται, σταθερά πτωτική πορεία συνεχίζει να εμφανίζει ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ ο δείκτης Rt είναι στο 0,83.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία της επιτροπής των ειδικών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη των self tests, επισημαίνοντας ότι έως χθες περισσότερες από 14.000 ασυμπτωματικών φορέων εντοπίστηκαν από τεστ αυτοδιάγνωσης. Σημείωσε ότι 1 στα 4 νέα κρούσματα διαγνώστηκε χάρη στα self tests.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Το «αποτύπωμα» του Πάσχα δείχνει αύξηση κρουσμάτων σε Δυτ. Ελλάδα και νησιά (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/v-papaeyaggeloy-ayxisi-kroysmaton-sti-d-ellada-kai-exarseis-se-nisia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα δείχνει αύξηση κρουσμάτων σε Δυτ. Ελλάδα και νησιά (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">