ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

06Ιουν2021 – Το καλό μου Διαζύγιο

Tο τρίτο επεισόδιο της σειράς «Κεραία» με την Ρέα Βιτάλη και τίτλο «Το καλό μου Διαζύγιο».

Ο Βολταίρος έλεγε πως η γέννηση του θεσμού του γάμου και του διαζυγίου χρονολογούνται την ίδια περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας με την διαφορά ότι ο γάμος προηγείτο λίγες εβδομάδες. Στην εποχή μας το να χωρίσεις είναι απλούστερο και συνηθέστερο σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί όμως ένα διαζύγιο να είναι καλό; Να συμφιλιώνει και να διδάσκει μέσα από την πικρία; Κεντρικός συνομιλητής της δημοσιογράφου, ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης που υπογράφει ευπώλητα βιβλία όπως το «Δώρο» και μιλά με ειλικρίνεια και ευθύτητα για το δικό του διαζύγιο. Υπογραμμίζει ότι η δουλειά με τον εαυτό είναι το απαραίτητο θεμέλιο ώστε να μπορεί κανείς να είναι καλός γονιός μετά από έναν χωρισμό, συγχωρητικός με τον πρώην σύζυγο και κυρίως ανοικτός σε όλες τις προκλήσεις και τις χαρές της ζωής.

Μπορεί ένα διαζύγιο τελικά να οδηγήσει σε μια φιλία ανάμεσα στους πρώην συζύγους; Και τι χρειάζεται για να γίνει πολιτισμένα; Ο Κώστας Φραγκέδη και Χρυσούλα Κορωναίου που χώρισαν πριν από δεκαετίες και σήμερα είναι σύντροφοι καρδιάς μιλούν στην κάμερα όπως και η θυγατέρα τους, στέλεχος πολυεθνικής Φαίη Φραγκέδη για το πως βίωσαν την διαδικασία. Η πορεία προς τον προσωπικό μετασχηματισμό μιας σχέσης μετά το διαζύγιο απαιτεί πολύ κόπο και σωστή διαχείριση όπως λέει και η ξεναγός και κοινωνιολόγος Μελίνα Ηλιοπούλου που χρειάστηκε να ανταπεξέλθει παράλληλα και σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι δικηγόροι που ειδικεύονται στα διαζύγια, Ναταλία Γαλεάδη και Ανδρέας Ηροδότου, περιγράφουν πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η δημιουργία χωριστών δρόμων ιδιαίτερα όταν δυο άνθρωποι εκτός από σύζυγοι είναι και γονείς. Οι διαμεσολαβήτριες Μαρία Φαροπούλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα παρουσιάζουν τον νεόκοπο στην πατρίδα μας θεσμό της διαμεσολάβησης που έχει ως στόχο τον κοινά επωφελή συμβιβασμό σε προσωπικό, περιουσιακό και γονεϊκό επίπεδο για την επομένη μέρα του διαζυγίου. Η ψυχολόγος του Δήμου Πετρούπολης Αργυρούλα Ευσταθίου εξηγεί πως ο ίδιος ο Δήμος προσφέρει στους δημότες του συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το επώδυνα ψυχικά διάστημα του χωρισμού. Ο νομικός Μάριος Ανδρικόπουλος, διαζευγμένος ο ίδιος, παρουσιάζει το θεσμό της συνεπιμέλειας, για τον οποίον τόσος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό.

Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θόδωρος Καββαδάς
Σύμβουλος επικοινωνίας & Έρευνα: Μυρένα Χατζηβασιλείου

Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θόδωρος Καββαδάς
Σύμβουλος επικοινωνίας & Έρευνα: Μυρένα Χατζηβασιλείου

Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη



Το άρθρο 06Ιουν2021 – Το καλό μου Διαζύγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/keraia/06ioyn2021-to-kalo-moy-diazygio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 06Ιουν2021 – Το καλό μου Διαζύγιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">