ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δούρειος Ίππος: Πώς «αποκρυπτογράφησαν» τις εγκληματικές δραστηριότητες 300 οργανώσεων σε 100 χώρες

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες τεχνολογικά αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος με την κωδική ονομασία OTF Greenlight /Trojan Shield, πραγματοποίησαν με την υποστήριξη της Europol, το FBI, η Αστυνομία της Ολλανδίας και της Σουηδίας σε συνεργασία με την Αμερικανική Αρχή Πάταξης Ναρκωτικών και 16 άλλες χώρες.

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Από το 2019, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, σε στενό συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, ανέπτυξε στρατηγικά και χρησιμοποίησε μυστικά μια εταιρεία κρυπτογραφημένων συσκευών, που ονομάζεται ANOM, η οποία δημιουργήθηκε για να ελέγχει περισσότερες από 12.000 κρυπτογραφημένες συσκευές σε πάνω από 300 εγκληματικές οργανώσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος, των παράνομων συμμοριών μοτοσικλετών και διεθνών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών.

Ο στόχος της νέας πλατφόρμας ήταν να στοχεύσει το παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος. Χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από τα 27 εκατομμύρια μηνύματα που ελήφθησαν από αυτές τις συσκευές τα οποία και εξετάστηκαν σε διάστημα 18 μηνών.

Αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθούν 700 έρευνες σε σπίτια, να γίνουν περισσότερες από 800 συλλήψεις, να κατασχεθούν άνω των 8 τόνων κοκαΐνης, 22 τόνοι κάνναβης και ρητίνης κάνναβης, 2 τόνοι συνθετικών ναρκωτικών (αμφεταμίνη και μεθαμφεταμίνη), 6 τόνοι πρόδρομων συνθετικών ναρκωτικών, 250 πυροβόλα όπλα, 55 πολυτελή οχήματα και πάνω από 48 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα παγκόσμια νομίσματα και κρυπτονομίσματα.

Η επιχείρηση Trojan Shield/Greenlight θα επιτρέψει τώρα στην Europol να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα πληροφοριών σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα που επηρεάζει την ΕΕ λόγω της ποιότητας των πληροφοριών που συλλέγονται. Αυτή η βελτιωμένη εικόνα πληροφοριών θα υποστηρίξει τη συνεχή προσπάθεια εντοπισμού εγκληματικών στόχων υψηλής αξίας σε παγκόσμια κλίμακα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δούρειος Ίππος: Πώς «αποκρυπτογράφησαν» τις εγκληματικές δραστηριότητες 300 οργανώσεων σε 100 χώρες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/doyreios-ippos-pos-apokryptografisan-tis-egklimatikes-drastiriotites-300-organoseon-se-100-chores/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δούρειος Ίππος: Πώς «αποκρυπτογράφησαν» τις εγκληματικές δραστηριότητες 300 οργανώσεων σε 100 χώρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">