ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Βολεύτηκαν άπαντες και έχουν και άποψη για το χάρισμα της περιουσίας έτερων στον Λάτση


Τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο τόσο την κοινή γνώμη, όσο και εμάς.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Το Ελληνικό , από μέγα σκάνδαλο να ιδιωτικοποιηθεί επί διακυβέρνησης Σαμαρά , φτάσαμε στο ξεπούλημα του έναντι πινακίου φακής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα στον όμιλο Λάτση.

Ειδικότερα,  βλέπουμε και ακούμε την προπαγάνδα η οποία γίνετε από τον υπουργό ''ανάπτυξης'' σχετικά με το Ελληνικό , και τα οφέλη που θα αποκομίσουν από τον επενδυτή άπαντες !

Ο Τσίπρας επί πέντε χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στην Γλυφάδα

Να γνωστοποιήσουμε στον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, διότι μπορεί να το αγνοεί, ότι ο Τσίπρας επί πέντε ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησής του, όπως και το χρονικό διάστημα προεκλογικά, δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Γλυφάδα, ενώ είναι γνωστό ότι είχε ''οργώσει'' ακόμα και χωριά της περιφέρειας. Άραγε γιατί ;

Είναι σαφές ότι τόσο ο τέως πρωθυπουργός , όσο και έτεροι του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν απόλυτη στροφή αναφορικά με το Ελληνικό , και οι λόγοι δεν ήταν αναπτυξιακοί, οι λόγοι ήταν οι γνωστοί... συμφεροντολογικοί.

Συγκεκριμένα επί πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο επιχειρηματικός όμιλος Λάτση τροφοδοτούσε με παχυλά πακέτα διαφήμισης τα κομματικά και τα φιλοπαραταξιακά media  του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φερόμενες ''δημοκρατικές'' κυβερνήσεις υποδεέστερες στην κατάλυση του δικαίου ακόμα και έναντι του χουντικού καθεστώτος της επταετίας.

Αναγνώριση του προσφυγικού !

Με βασικό δεδομένο τις φανφάρες για αναγνώριση του προσφυγικού αναφορικά με το Ελληνικό , και την ίδρυση ιδρύματος Ποντίων , τόσο ο υπουργός , όσο και ο επενδυτής, καθώς και η προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να έχουν κατά νου ότι στον απαλλοτριωμένο ΒΟΣΠΟΡΟ Γλυφάδας δεν κατοικούσαν αποκλειστικά οι Πόντιοι , ούτε ήταν οι πρώτοι οι οποίοι κατοίκησαν τον Βόσπορο το 1922 έπειτα του διωγμού του Ελληνισμού από την Τουρκία.

Το ξεπούλημα της ιδιοκτησίας εκατοντάδων προσφύγων του Βοσπόρου Γλυφάδας στον Λάτση

Στο Ελληνικό - τέως αεροδρόμιο - έχουμε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα , τον συνοικισμό του Βοσπόρου ο οποίος σε μεγάλο του τμήμα απαλλοτριώθηκε επί χούντας.

Είκοσι χρόνια έπειτα του κλεισίματος του τέως αεροδρομίου, αντί μια Ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει τους εκατοντάδες κατοίκους - ιδιοκτήτες - του απαλλοτριωμένου Βοσπόρου, δεδομένου ότι το Ελληνικό έπαψε να λειτουργεί ως αεροδρόμιο, επέλεξαν το χάρισμά της εν λόγω απαλλοτριωμένης έκτασης - στον όμιλο Λάτση ώστε να κατασκευάσει πάρκιγκ για τους ουρανοξύστες του, καθώς και των πολυτελών κατοικιών τις οποίες θα ξεπουλήσουν σε ιδιωτικά - ξένα funds.

Τέλος διαπιστώνουμε καθημερινά την προπαγάνδα η οποία γίνεται από κρατικά , συστημικά, φιλοκυβερνητικά, κ.α. media , καθώς και από τον υπουργό ανάπτυξης A. Γεωργιάδη για το σημαντικό όφελος που θα προκύψει σε όλους (!!!) , και τον καλούμε δημόσια, αν όντως το πιστεύει , να μας αιτιολογήσει ποιο θα είναι το όφελος των εκατοντάδων διωγμένων από την ιδιοκτησία τους επί χούντας ώστε ετεροχρονισμένα οι ιδιοκτησίες τους να αξιοποιούνται από τον όμιλο Λάτση ;

Μήπως το φερόμενο ''όφελος'' θα είναι το αντίστοιχο της ‘’ωφέλειας‘’ των δεκάδων εκατομμυρίων που μοίρασε η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες , και στους Φουρθιώτες επί ένα χρόνο προπαγάνδας covid 19, ενώ πλειάδα από εμάς δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ ;

Επισήμανση: Ο γράφων, όπως και εκατοντάδες έτεροι, έχει γεννηθεί εντός του τέως αεροδρομίου στον απαλλοτριωμένο Βόσπορο Γλυφάδας

Πριν από τριάντα χρόνια ραδιοφωνικά, από τον επίσης επανειλημμένα διωκόμενο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, είχα περάσει τι χρειάζεται η περιοχή μας, όμως είναι γνωστή η ασυμφωνία που διέπει την φάρα μας. 

Αν η εν λόγω έκταση είχε διαμορφωθεί σε μητροπολιτικό πάρκο, και είχε δοθεί η απαραίτητη έμφαση να προκύψει περιμετρικά μια πίστα formula 1, σήμερα , έπειτα από 20 χρόνια ερήμωσης, θα είχαμε πραγματική ωφέλεια, τόσο ως χώρα , ως λαός, ως τοπικές κοινωνίες,  όσο και ως Τουρισμός, ενώ στην περίπτωση Λάτση, καζίνου, mall και έτερων ξένων επιχειρηματικών funds, δεν βλέπω ποιο είναι το όφελος για όλους.

* Ακόμα και το ''κρατικό μαγαζί'' , ΕΡΤ, το οποίο ελέγχεται από αστικά κόμματα εξουσίας και ''προμοτάρει'' την εκάστοτε κυβέρνηση, θα είχε σημαντική ανάπτυξη. Στην περίπτωση Λάτση τι θα έχει ? 

* Στην χειρότερη περίπτωση θα δεσπόζουν πάνω στους ουρανοξύστες του Λάτση τα κεραιοσυστήματα ιδιωτικών διαπλεκόμενων και ξένων πολυεθνικών funds. Τι όφελος θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες ? Το αντίστοιχο ''όφελος'' που αποκομίσαμε επί 40 χρόνια διώξεων - κατασχέσεων - ληστειών προς χάριν  διαπλεκόμενων, κομματικών, κρατικών, πειρατικών, και περιφερειακών ραδιοτηλεοράσεων που παράνομα μεταδίδουν αντί της ''αδειοδοτήσεώς'' τους για τα νότια προάστια Αττικής ;





 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Βολεύτηκαν άπαντες και έχουν και άποψη για το χάρισμα της περιουσίας έτερων στον Λάτση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">