ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Πορτογαλία

(θα είναι διαθέσιμο έως 13/7/2020)
Ξεκινάει το ταξίδι του από το Πόρτο, από μια διάσημη γέφυρα που έχτισε μαθητής του Άιφελ. Στον πολυτελή σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτο ο Φιλίπ επιβιβάζεται σε ένα μυθικό τρένο, που μέχρι το 1970 ήταν το επίσημο τρένο των προέδρων και παπών που επισκέπτονταν τη χώρα. Σήμερα οι επιβάτες του διασχίζουν την κοιλάδα του Ντούρο δοκιμάζοντας πιάτα από σεφ με πολλά αστέρια. Επιστρέφοντας στο Πόρτο, ο Φιλίπ γνωρίζει τη Φάτιμα, που πουλάει τα ψάρια της στον δρόμο. Μαζί συναντούν τους φίλους της Φάτιμα, στα δημόσια πλυντήρια, μέσα σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Ο Φιλίπ πηγαίνει τώρα στην πρωτεύουσα Λισαβόνα πάνω σε ένα «Alfa Pendular», το γρήγορο τρένο της Πορτογαλίας. Στο κέντρο της πόλης, που έχει χτιστεί σε επτά λόφους, παίρνει το τραμ, που είναι το σύμβολο της πόλης εδώ και 150 περίπου χρόνια.
Στον κεντρικό σταθμό, κοντά στην πλατεία Ρόσιο, ο Φιλίπ ανεβαίνει σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τρένο με προορισμό τη Σίντρα. Στην κορυφή της πόλης κυριαρχούν παραμυθένια κάστρα , όπως το παλάτι του Πένα ή του Μονσεράτ. Μετά πηγαίνει στα βόρεια της χώρας, σε μια πιο άγνωστη Πορτογαλία, στην περιοχή Τρας-ος-Μόντες, όπου η Ίρια οργώνει τα χωράφια της με γαϊδούρια και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι!Το άρθρο Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Πορτογαλία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/xena-docs/apithana-taxidia-me-treno/apithana-taxidia-me-traino-portogalia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Πορτογαλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb