ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ες αύριον τα σπουδαία | Entoama

Entoama, η πλατφόρμα που μετατρέπει τη δημιουργικότητα σε αλληλεγγύη, πήρε το όνομά της απ’ τα αρχαία ελληνικά “Εν τω άμα”, που σημαίνει όλοι μαζί την ίδια χρονική στιγμή.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα, που καλλιτέχνες απ’ όλο το κόσμο έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν και να πωλήσουν τα χειροποίητα προϊόντα τους.

Όμως, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτό αλλά για κάτι πολύ παραπάνω.

Εννέα γυναίκες με κοινό όραμα, όχι απλώς βοηθούν καλλιτέχνες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά ταυτόχρονα, βοηθούν οργανισμούς προστασίας γυναικών, καθώς ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις πηγαίνει σε φιλανθρωπίες.

Μία σημαντική προσπάθεια, που μας θυμίζει πως πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στον κόσμο. Η συγκεκριμένη ομάδα μετράει λίγους μήνες “ζωής”, όμως έχει ήδη πετύχει πολλά.

Ένα ταξίδι έμπνευσης, από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται η Λάουρα η οποία είχε και τη κεντρική ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας, μέχρι την Αθήνα που ζούνε τρία απ’ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας η Εβελίνα, η Χριστίνα και η Κατερίνα αλλά και κάποιοι απ’ τους δημιουργούς, συνοδοιπόροι στο μαζί την ίδια χρονική στιγμή.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Κανελλίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σιδέρης Νανούδης
Ηχοληψία: Αγγελική Αλεξανδροπούλου
Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης
Οργάνωση Παραγωγής: Παναγιώτης Σκορδίλης

Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία- Πορτραίτα του Αύριο» για την ΕΡΤ, έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών”Το άρθρο Ες αύριον τα σπουδαία | Entoama εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/es-afrion-ta-spoudea/es-ayrion-ta-spoydaia-entoama/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ες αύριον τα σπουδαία | Entoama Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">