ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ζεστή και η Κυριακή στα κεντρικά και νότια, μπόρες στα βόρεια (video)

Την Κυριακή υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τετάρτη με Παρασκευή το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ξανά τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγα νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σήμερα Σάββατο στην Ελευσίνα, τα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40οC.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγα σύννεφα που το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες κυρίως στα βουνά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Νέο κύμα έντονης ζέστης προβλέπεται από την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με το θερμόμετρο σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα να ξεπερνά και πάλι τους 40 βαθμούς.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ζεστή και η Κυριακή στα κεντρικά και νότια, μπόρες στα βόρεια (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-kairos-me-ton-p-giannopoylo-zesti-kai-i-kyriaki-sta-kentrika-kai-notia-mpores-sta-voreia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ζεστή και η Κυριακή στα κεντρικά και νότια, μπόρες στα βόρεια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">