ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπ. Λιβανός: Η νέα ΚΑΠ αποτελεί ευκαιρία για μετασχηματισμό της αγροτικής οικονομίας

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσει άμεσα σε εκτιμήσεις των ζημιών στις γεωργικές καλλιέργειες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνοντας ότι η εκτίμηση θα είναι κατά περίπτωση ώστε να μην παρεισφρύουν οι “πονηροί” και ταυτόχρονα να καλυφθούν οι ζημιές.

Επίσης, σημείωσε ότι οι πληρωμές φέτος έγιναν εμπροσθοβαρώς πολύ πιο γρήγορα από τι αναμενόταν από τους πληγέντες. Έχει γίνει νοικοκύρεμα στα οικονομικά του ΕΛΓΑ, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην νέα Κ.Α.Π. ο υπουργός είπε ότι θα ισχύσει τα επόμενα δέκα χρόνια και ότι μειώνει κατά 10% τα ποσό που θα “πέσει” στους Ευρωπαίους αγρότες. Ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να μη χάσει ούτε ένα ευρώ”, είπε. Παράλληλα σημείωσε ότι αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της νέας ΚΑΠ, θέλουμε δηλ. περισσότερες επενδύσεις και λιγότερες στατικές επιδοτήσεις. “Θέλουμε επενδύσεις στην τεχνολογία αλλά νέους ανθρώπους που θα μπουν στον αγροτικό τομέα για να έχουμε την πολυπόθητη περιφερειακή ανάπτυξη, υπογράμμισε ο κ. Λιβανός.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σπ. Λιβανός: Η νέα ΚΑΠ αποτελεί ευκαιρία για μετασχηματισμό της αγροτικής οικονομίας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/sp-livanos-i-nea-kap-apotelei-eykairia-gia-metaschimatismo-tis-agrotikis-oikonomias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπ. Λιβανός: Η νέα ΚΑΠ αποτελεί ευκαιρία για μετασχηματισμό της αγροτικής οικονομίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">