ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αθ. Κοντογεώργης: Mε green pass ή αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις – Από νησί σε νησί με rapid ή self test (video)

Διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα μετακινούμαστε στα νησιά έδωσε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Κοντογεώργης, γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ή στα νησιά είναι απαραίτητο πλέον το self test.

«Η επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάνει μία αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και εκτίμηση του κοινωνικού κινδύνου. Προφανώς τα νησιά δέχονται αυτές τις μέρες μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Γι’ αυτό το λόγο μπαίνει και μια επιπλέον δέσμευση για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει».

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Κοντογεώργης, «μέχρι και τη Δευτέρα μπορεί να πάει κάποιος σε μία δημόσια δομή και να κάνει το PCR test (μοριακό τεστ) για να ταξιδέψει».

Aναγκαία τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα ταξίδια

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς θα μετακινούμαστε από νησί σε νησί, σε περίπτωση μη εμβολιασμού, ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τεστ αυτοδιάγνωσης (self test). Για να ξεκινήσει όμως από το λιμάνι, πχ. του Πειραιά θα πρέπει κανείς να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για ταξίδι. Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη η υποχρέωση διενέργειας self test ισχύει και όταν αλλάζεις νομό ή πας από ένα νησί σε ένα άλλο, που απέχει γεωγραφικά.

«Προφανώς η γεωπολιτική της πανδημίας είναι μία σύνθετη υπόθεση, χρειάζεται εξοικείωση με κάποιες αποφάσεις. Σε κάθε απόφαση που έχει να κάνει με την άρση περιορισμών γίνεται πρώτα στάθμιση του επιδημιολογικού κινδύνου. Εμάς ο στόχος είναι να αποφευχθεί ένας νέος επιδημιολογικός κίνδυνος. Τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο 60% της εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι περιορισμούς; Όχι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα. Το όφελος που θα υπάρξει για τη χώρα υπερβαίνει κατά πολύ το όποιο κομματικό όφελος», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αθ. Κοντογεώργης: Mε green pass ή αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις – Από νησί σε νησί με rapid ή self test (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/ath-kontogeorgis-me-green-pass-i-me-arnitiko-test-oi-metakiniseis-apo-nisi-se-nisi-me-rapid-i-self-test-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αθ. Κοντογεώργης: Mε green pass ή αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις – Από νησί σε νησί με rapid ή self test (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">