ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Κόπτσης: Δεν θέλουμε μόνο φοιτητές, θέλουμε και αποφοίτους

Ως τις 28 Ιουλίου έχουν προθεσμία έχουν οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να επιλέξουν τη σχολή που προτιμούν. Γνωρίζοντας, πλέον, τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ειδική εφαρμογή, μέχρι και τις 28 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την εφαρμογή του υπουργείου παιδείας, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό, και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό, για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής τονίζοντας ότι είναι ο μέσος όρος βαθμολογίας όλων των μαθητών της χώρας στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδιο επί έναν συντελεστή που καθορίζει το κάθε πανεπιστήμιο. Προσέθεσε ότι το Υπουργείο έχει δώσει ένα πλαίσιο για το ποσοστό συντελεστή από 0,8 – 1,2 το οποίο καθορίζει η κάθε σχολή.

Ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει αιώνιους φοιτητές, θέλει και αποφοίτους, αναφέροντας ότι το 40% των φοιτητών στη χώρα μας δεν αποφοιτά, ενώ έχουμε τον χαμηλότερο ρυθμό αποφοίτησης στην ΕΕ (9,17). “Θέλουμε όσοι εισάγονται να έχουν τις προϋποθέσεις να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι το Παράλληλο Μηχανογραφικό είναι πολύ σημαντικό καθώς δίνεται η δυνατότητα να φοιτήσουν σε δημόσια ΙΕΚ και να έχουν επαγγελματική κατάρτιση σε πολλά και σύγχρονα επαγγέλματα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Κόπτσης: Δεν θέλουμε μόνο φοιτητές, θέλουμε και αποφοίτους εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/a-koptsis-den-theloyme-mono-foitites-theloyme-kai-apofoitoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Κόπτσης: Δεν θέλουμε μόνο φοιτητές, θέλουμε και αποφοίτους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">