ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΚΥΑ για εστίαση και ψυχαγωγία – Μόνο με πιστοποιητικό και στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Εντός της ημέρας αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και των χώρων διασκέδασης και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια, κλαμπ) θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Όλοι οι πελάτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι.

Όσον αφορά στη νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που πρόκειται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβλέπονται τα πεδία υποχρεωτικότητας για τους εργαζομένους ενώ θα δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες να μαθαίνουν ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Επίσης, για όσους τίθενται σε αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση και η άδεια άνευ αποδοχών θα ισχύει έως ότου λήξει η έκτακτη κατάσταση. Τέλος, θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο όσον αφορά στο δημόσιο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

www.ertnews.grΤο άρθρο Η ΚΥΑ για εστίαση και ψυχαγωγία – Μόνο με πιστοποιητικό και στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/en-anamoni-tis-kya-gia-nea-metra-mono-gia-emvoliasmenoys-kai-nosisantes-ta-ypaithria-kentra-diaskedasis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΥΑ για εστίαση και ψυχαγωγία – Μόνο με πιστοποιητικό και στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb