ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Lamda Development παρουσίασε το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria


Αθήνα, 20 Ιουλίου 2021 – Τα σχέδιά της για την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αλλά και το νέο τοπόσημο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τη Marina Galleria, που θα αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση της Lamda Development για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοποριακής παρουσίασής του στους πολίτες.

[Δείτε εδώ τη διαδικτυακή παρουσίαση ]

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. 

Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT, Κ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Marina Galleria: ένας νέας γενιάς προορισμός δίπλα στη θάλασσα

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
 CHIEF DEVELOPMENT OFFICER ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT, ΚΑ ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΙΖΗ

«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ KENGO KUMA & ASSOCIATES, Κ. ΑΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Το ομορφότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Ο σχεδιασμός της Lamda Development για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού περιλαμβάνει μία σειρά από εμβληματικά τοπόσημα και σημεία προορισμού, που θα αναδείξουν τη μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως για όλο τον χρόνο.

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ. Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πράσινος ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένος από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στόχος της Lamda Development είναι η ανάδειξη του Ελληνικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε παγκόσμιο ποιοτικό προορισμό, που θα προσφέρει αξία στους όμορους δήμους, την Αττική και τη χώρα και θα δώσει στους πολίτες νέους ανοιχτούς όμορφους χώρους για να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαλαρώσουν στο πράσινο με θέα τη θάλασσα.

Επισημάνσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σε πλήρη αντιδιαστολή με οτιδήποτε άλλο έντυπο , η μέσο , το οποίο υφίσταται σε αυτόν το τόπο και ακολουθεί τα τετριμμένα δημόσιας έκθεσης δελτίων τύπου, ο Γλυφάδα web σχολιάζει όσα ανακοινώνονται.

Σημείο αναφοράς για εμάς είναι ότι το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι η γεννέτηρά μας , επίσης σε πλήρη αντιδιαστολή με πλειάδα ''αρμοδίων'' , συμβούλων, διευθυντών, προέδρων, development , αρχιτεκτόνων , κ.α.

Θα σταθούμε σε ένα κομβικό σημείο των σχεδίων αναμόρφωσης του Ελληνικού , τα οποία παρουσιάζονται τμηματικά , όπως σε φάσεις θα είναι σε βάθος χρόνου και η δράση των έργων , το οποίο είναι η ωφέλεια της δικής μας Πόλης - δήμου.

Διαβάζουμε ότι '' το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού ευελπιστούν να καταστεί προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης, για όλους ,'' και παράλληλα θα δημιουργηθεί πλούτος για την χώρα , όμως εμείς ως κάτοικοι - δημότες του Δήμου Γλυφάδας πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη του δικού μας δήμου - πόλης , και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Επενδυτής και αρμόδιοι οφείλουν παράλληλα των σχεδίων αναμόρφωσης του τέως αεροδρομίου και του παράκτιου μετώπου να ''σχεδιάζουν'', η αν προτιμάτε να παρέχουν και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του αντικτύπου που θα έχουν τα εν λόγω έργα στις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής μας.

Ειδικότερα:Ο πλούτος για την χώρα που αναφέρουν από την Lamda Development σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποβεί κατά όσων ήδη δραστηριοποιούνται στους δήμους της περιοχής μας. 

Αν το Ελληνικό γίνει η Αθηναϊκή Ριβιέρα και ο κορυφαίος προορισμός για όλους στη συνέχεια όσοι δραστηριοποιούνται στην Γλυφάδα, στον Άλιμο, και σε έτερους δήμους της περιοχής μας τι ακριβώς θα κάνουν ? Θα βάλουν λουκέτο , η πρέπει να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων - δομών κ.α. ;

Επιπροσθέτως , γνωρίζοντας τις συνήθειες των νεοελλήνων να κάνουν ανάθεση σε πλειάδα ξένων για τις υλοποιήσεις τους , καθώς και την τάση όλα τα υλικά των έργων να είναι εισαγωγής , υποβαθμίζοντας τα Ελληνικά προϊόντα , και εδώ πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης υπό την επίβλεψη του Υπουργείου , το οποίο θα διασφαλίζει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό τόσο τους Έλληνες - Ελληνίδες επιστήμονες , κατασκευαστές , προμηθευτές, κ.α., όσο και τους επιχειρηματίες.

Θεωρώ ότι από την πλευρά μας υπάρχει απόλυτη σαφήνεια , και θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας , όσο και του επενδυτή, να διασφαλίσουν οτιδήποτε ήδη υφιστάμενο χωρίς να πληγεί από την εν λόγω επένδυση.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

Γ.Κ




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Lamda Development παρουσίασε το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">