ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

REACT-EU: Επιπλέον κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Η Επιτροπή χορήγησε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους, άνω των 336 εκατ. ευρώ στην Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και να δώσει ώθηση σε μια δίκαιη πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη. Τα πρόσθετα κονδύλια χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του REACT-EU για τη συμπλήρωση έξι επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στην Ελλάδα, το πρόσθετο ποσό, ύψους 100 εκατ. ευρώ για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» θα συμβάλει στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας και στη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε αυτό. Τα κονδύλια αυτά θα στηρίξουν ένα κινητό δίκτυο νοσηλευτών για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, τη βελτίωση των υπηρεσιών τηλεβοήθειας στο σπίτι για χρόνιους ασθενείς και την υποστήριξη των υπηρεσιών ψυχικής και σωματικής υγείας για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Το REACT-EU εντάσσεται στο NextGenerationEU και παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 50,6 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το 2021 και το 2022 στα προγράμματα της πολιτικής συνοχής. Στόχος των μέτρων είναι να στηρίξουν την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, την απασχόληση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, καθώς και να θέσουν τις βάσεις για μια πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και μια βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη.

www.ertnews.gr



Το άρθρο REACT-EU: Επιπλέον κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/react-eu-epipleon-kondylia-ypsoys-100-ekat-eyro-gia-tin-ellada/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: REACT-EU: Επιπλέον κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">