ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Red Rocks στο Κολοράντο και τίποτα στην Τερψιθέα Γλυφάδας !


Την πρώτη δεκαετία του εικοστού αιώνα ο John Brisben Walker είχε ένα όραμα για τους καλλιτέχνες, να δίνουν συναυλίες στον τέλεια ακουστικά περιβάλλοντα χώρο των Red Rocks, ο οποίος πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από την φυλή Ute σε προηγούμενες εποχές.

Ο John Walker ήθελε να φτιάξει έναν χώρο εμπνευσμένο από τα αρχαιοελληνικά θέατρα.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Και ο υποφαινόμενος είχε ένα όραμα πριν από τρεις δεκαετίες, να φτιάξουμε ως Δήμος μια μουσική σκηνή στο νταμάρι της Τερψιθέας Γλυφάδας , και μετέδιδε από τον τοπικό Γλυφάδα fm τις σκέψεις - προτάσεις του, ασφαλώς χωρίς να γνωρίζει εκείνη την περίοδο την ύπαρξη του Red Rocks στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το νταμάρι στην Τερψιθέα Γλυφάδας

Δυστυχώς ενώ ο χώρος πλέον έχει εγκαταλειφθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Γλυφάδας , επί σειρά διοικήσεων δεν γίνετε το ελάχιστο στον συγκεκριμένο χώρο. Εμείς θεωρούμε ότι είναι κατάλληλος χώρος για μουσική σκηνή , και το θέτουμε επί δεκαετίες.

Το έναυσμα για το συγκεκριμένο θέμα μου το έδωσε η microsoft η οποία μας παρέχει το φωτογραφικό υλικό σε pc και tablet, έχοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το Red Rocks.

Το Ιστορικό του Red Rocks στο Κολοράντο των Η.Π.Α

Πάνω από 200 εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκαν ώστε να σχηματιστεί το φυσικό αμφιθέατρο των Red Rocks.

Η πόλη του Ντένβερ απέκτησε τον χώρο των Red Rocks για 54,133 $ δολάρια (ισοδύναμο με 815.877 $ σήμερα), με συνολική έκταση 728 στρέμματα (1,1 τετραγωνικά μίλια, 2,9 km2).

Το 1927, ο George Cranmer, διευθυντής των πάρκων του Ντένβερ, έπεισε την πόλη του Ντένβερ να αγοράσει την περιοχή των Red Rocks για 54,133 $ δολάρια.

Ο Cranmer έπεισε τον δήμαρχο Benjamin Stapleton να στηριχτεί στο θεμέλιο που έθεσε ο John Walker ώστε να προκύψει συναυλιακός χώρος. Η κατασκευή του αμφιθεάτρου ξεκίνησε το 1936 και άνοιξε στο κοινό τον Ιούνιο του 1941.

Η πρώτη αξιοσημείωτη παράσταση rock-and-roll στο Red Rocks ήταν από τους The Beatles στις 26 Αυγούστου 1964

Ο Jimi Hendrix έπαιξε στο Red Rocks την 1η Σεπτεμβρίου 1968, μαζί με τους Vanilla Fudge και Soft Machine.

Οι Jethro Tull εμφανίστηκαν στις 10 Ιουνίου 1971 παίζοντας τα κλασσικά του τέταρτου δίσκου Aqualung .

Οι Blues Brothers εμφανίστηκαν στο αμφιθέατρο στις 15 Ιουλίου 1980.

Το συγκρότημα των U2 έδωσε συναυλία στο Red Rocks το 1983 , και έκτοτε μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα.


O χώρος του αμφιθεάτρου του Red Rocks στο Κολοράντο είναι ανοικτός στο κοινό καθημερινά και για άσκηση - γυμναστική , περπάτημα και πικ - νικ, και φυσικά κυρίως είναι ανοικτός στο κοινό όταν διεξάγονται οι μουσικές εκδηλώσεις.

 
Η Τερψιθέα Γλυφάδας των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, δεν διαθέτει μια μουσική σκηνή, δεν διαθέτει ένα στάδιο άθλησης, η πόλη δεν διαθέτει πλέον τους τοπικούς Ρ/Σ , Γλυφάδα Radio - Γλυφάδα fm , κ.τ.λ.


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τόσο τα αστικά κόμματα, όσο και οι πολιτικοί που τα απαρτίζουν , σε καμία περίπτωση δεν είναι ορθά οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Μάλλον είναι εκπρόσωποι της ιδιοτέλειας , του πελατειακού συστήματος, και όσων επιδιώκουν οι ίδιοι. Ο Γλυφάδα FM πλέον δεν υπάρχει, οι προτάσεις μας δεν έχουν υλοποιηθεί, άρα πως εκπροσωπείται ο τόπος ?

Επιτέλους , πότε θα τους αποκηρύξετε να πάει μπροστά ο τόπος μας ?


Άποψη του Κολοράντο στο Ντένβερ των Η.Π.Α - Ο πληθυσμός της πόλης του Ντένβερ, αριθμεί 749,103 κατοίκους (σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2021), καθιστώντας την 19η μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ, ενώ ο Δήμος της Γλυφάδας  είναι ένας από τους μεγαλύτερους του Ν.Αττικής, ( συγκεκριμένα 7ος - 8ος ''αναμένουμε την τελευταία απογραφή για το 2021'' ), ο οποίος διαθέτει περίπου 90.000 πληθυσμό.

Σαφή ερωτήματα ώστε να κρίνετε επαρκώς όσους ψηφίζετε: 

1ον) Μήπως δεν διαθέτουν το υγρό στοιχείο , τις πεδιάδες, τις ''πλατείες'' , καθώς και τους ουρανοξύστες στο Κολοράντο ;
2ον) Γιατί στο Κολοράντο πήγαν και έκαναν το αμφιθέατρο στο Βουνό, ενώ στη Γλυφάδα με δεδομένες τις προτάσεις μας επί δεκαετίες επιχείρησαν στην κάτω Γλυφάδα  ;
3ον) Όσοι ψηφίζονται από εσάς θεωρείτε ότι εκπροσωπούν τον τόπο  ;

Με δεδομένη συμμετοχή σε αστικά κόμματα στον παρελθόντα χρόνο, μετά πλήρους βεβαιότητας σας δηλώνω ότι αυτοί σε τοπικό επίπεδο ούτε εκπρόσωποι - αντιπρόσωποι της κοινωνίας είναι , ούτε επιδιώκουν το καλό του τόπου και των δημοτών. Αντιθέτως, επιδιώκουν να επαυξήσουν τα ιδιοτελή τους προσωπικά περιουσιακά στοιχεία και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε όλα αποδεδειγμένα είναι.

Αν είναι δυνατόν να λογίζονται εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας άτομα τα οποία υπέκλεψαν όσα προτάθηκαν από εμάς ως δικά τους προτεινόμενα , και στη συνέχεια επί σειρά ετών με δεδομένα σειρά περιστατικών πελατειακού συστήματος - εκατοντάδες δημοσιοποιημένα περιστατικά - η μοναδική τους επιδίωξη είναι οι στενές σχέσεις - δια ζώσης -  με τους διοικούντες !!!

Η ακόρεστη πλεονεξία ορισμένων ξεπερνά και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας 

Τίποτα δεν είναι αρκετό σε ορισμένους/ες . Πάντα έχουν προτεραιότητα οι ίδιοι και μόνο οι ίδιοι - το 'τομάρι' τους και μόνο - καθώς και ορισμένα οικία - συγγενικά - φιλικά πρόσωπα. Έχουν προτεραιότητα σήμερα, αύριο, μεθαύριο, & του χρόνου, ( είχαν προτεραιότητα και χθές, και πέρυσι, και τις περασμένες δεκαετίες ), και για τα επόμενα εκατό χρόνια ασφαλώς θέλουν να έχουν προτεραιότητα , και αμέσως μετά , στη συνέχεια , θα έχουν προτεραιότητα τα έτερα μέλη της οικογένειας τους , και αμέσως μετά οι γόνοι και απόγονοι των απογόνων τους. Δηλαδή καταφανώς υποδεέστεροι χοιροστασίου, διότι δεν μπορεί να προκύψει εκπροσώπηση - αντιπροσώπευση από δαύτους.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά βίντεο από το Red Rocks και αναλογιστείτε γιατί τα χρήματά μας καταλήγουν σε όσα επιθυμούν οι εκάστοτε διοικούντες, με έμφαση την κάτω Γλυφάδα, ενώ οι εκάστοτε διοικήσεις εκλέγονται κυρίως από την πολυπληθή Τερψιθέα την οποία επί δεκαετίες υποβαθμίζουν.

 
 
 
 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Red Rocks στο Κολοράντο και τίποτα στην Τερψιθέα Γλυφάδας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">