ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από σήμερα τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς – 15.000 περισσότεροι δικαιούχοι (video)

«Σήμερα ανοίγει η διαδικασία για τα κουπόνια (voucher) για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τρέχει παράλληλα το πρόγραμμα των κουπονιών, το λεγόμενο πρόγραμμα της εναρμόνισης (ΕΣΠΑ) και δεύτερον, την ένταξη των γυναικών που δουλεύουν στο δημόσιο, με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, να μπορούν να παίρνουν κουπόνια. Πλέον, έχουμε 15.000 περισσότερους από πέρυσι δικαιούχους είτε με αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια είτε δουλεύοντας οι ίδιες στο δημόσιο», δήλωσε στην ΕΡΤ η Δόμνα Μιχαηλίδου.

“Τώρα δεν κάνουμε καμία διάκριση. Όπου και να δουλεύεις, με τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτουμε -που είναι υψηλότερα από παλαιότερα- μπορείς να λαμβάνεις τα κουπόνια”, είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι “πέρυσι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν μετά την καραντίνα ενώ φέτος ήταν οι τελευταίοι που άνοιξαν. Όπως μας είπαν οι λοιμωξιολόγοι, είχαν δίκιο καθώς στο πρώτο κύμα της πανδημίας η μετάλλαξη δεν έπιανε τα παιδιά. Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πιάνει τα παιδιά και τα βρέφη και τα νήπια, μη μπορώντας να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας να μην μπορούν να προστατευτούν”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά οι παιδικοί σταθμοί, είπε: “Στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη, θα μιλήσουμε με τους λοιμωξιολόγους να δούμε που είμαστε τι θα ισχύσει”.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, το εάν θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς η κ. Μιχαηλίδου είπε να μη βιαζόμαστε. “Δεν χωράει κανένας διχασμός πάνω στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αν υπάρχει διχασμός είναι ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο”.

Αναφερόμενη, τέλος, στο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε: “Αλλάξαμε πάλι τα πρωτόκολλα. Πρέπει, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να γίνονται rapid τεστ. Όσον αφορά τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αυτό που ισχύει είναι δύο φορές την εβδομάδα. Ένα άλλο πράγμα που αλλάξαμε είναι ότι δεν επιτρέπουμε τις επισκέψεις στις κατασκηνώσεις. Λειτουργούν πλέον ως κλειστή κοινότητα”.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Από σήμερα τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς – 15.000 περισσότεροι δικαιούχοι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/apo-simera-ta-voucher-gia-toys-paidikoys-stathmoys-15-000-perissoteroi-dikaioychoi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από σήμερα τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς – 15.000 περισσότεροι δικαιούχοι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">