ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αϊτή: Εκτεταμένες καταστροφές από δύο διαδοχικούς σεισμούς 7,2 Ρίχτερ στα δυτικά του νησιού

Δύο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η καθεμία, με διαφορά ενός λεπτού, σημειώθηκαν στη δυτική Αϊτή νωρίτερα σήμερα. Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τον σεισμό στην περιοχή, αναφέροντας ότι ήταν μεγέθους 7,6 Ρίχτερ. Ήδη υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές στις πόλεις Ζέρεμι και Κάυ. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή εγκλωβισμένοι. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, USGS, οι σεισμοί σημειώθηκαν από το ίδιο επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από την πόλη Petit Trou de Nippes, 119 χλμ δυτικά του Port-au-Prince, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι τελικά εξέδωσε σχετική προειδοποίηση για τις επόμενες ώρες.

Ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές για κατεστραμμένα κτήρια

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα απο τα social media από τους δρόμους με τα ισοπεδωμένα σπιτια είναι συγκλονιστικές

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αϊτή: Εκτεταμένες καταστροφές από δύο διαδοχικούς σεισμούς 7,2 Ρίχτερ στα δυτικά του νησιού εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/dyo-diadochikoi-seismoi-pano-apo-7-richter-simeiothikan-sti-dytiki-aiti/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αϊτή: Εκτεταμένες καταστροφές από δύο διαδοχικούς σεισμούς 7,2 Ρίχτερ στα δυτικά του νησιού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">