ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία

Σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Γορτυνία, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Από το απόγευμα της Πέμπτης 12 Αυγούστου, βρίσκεται σε ύφεση η φωτιά, που εντάθηκε λόγω των ανέμων και απείλησε τον οικισμό Νεοχώρι Αρκαδίας, ωστόσο εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ρίχθηκαν στη μάχη, για να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο. Η εικόνα βελτιώθηκε και από την τοπική μπόρα που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε ότι ελέγχονται όλα τα πύρινα μέτωπα αν και υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και αν χρειαστεί θα επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.
Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες. Η Περιφέρεια έχει διαθέσιμες γεννήτριες για όποιον χρειαστεί, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και ανέφερε ότι έχουν συσταθεί Επιτροπές για την άμεση καταγραφή των ζημιών σε Αρκαδία και Γορτυνία. Επίσης ανέφερε ότι ήδη έχουν πάει σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία ζωοτροφές καθώς είναι μεγάλη ανάγκη για τους κτηνοτρόφους που κατάφεραν να σώσουν τα ζώα τους και δεν έχουν να τα ταΐσουν.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/perifereia/se-epifylaki-oi-pyrosvestikes-dynameis-sti-gortynia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">