ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Θαλασσινά και κρεατικά

(Διαθέσιμο έως 29/08/2021)
Η εκπομπή Food Safari Water παρουσιάζει διάσημους συνδυασμούς θαλασσινών και κρεατικών απ’ όλον τον κόσμο.
Το πάντρεμα των πρωτεϊνών του ωκεανού και της στεριάς οδηγεί σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο με μερικούς ευρηματικούς συνδυασμούς γεύσεων. Ο Βιετναμέζος σεφ Ντάι Ντουόνγκ («Ανκλ», «Ανκλ Κόλινς») μάς δείχνει πώς αλέθονται οι γαρίδες σε μια πάστα από χοιρινό λαρδί και τυλίγονται γύρω από ξυλάκια ζαχαροκάλαμου για να φτιαχτεί το κλασικό Τσάο Τομ, που ψήνεται στα κάρβουνα και ροδίζει τέλεια.
Τις πρώτες πρωινές ώρες ακολουθούμε τα θρυλικά αδέρφια Μενγκ και Γουίλιαμ Γουν («Μαλαισιανό Κινέζικο») καθώς φτιάχνουν τον πλούσιο ζωμό τους με χοιρινό και γαρίδες, και μοιράζονται τη μυστική τους συνταγή, που αποτελεί τη βάση της εμβληματικής τους σούπας, χαρ μι.
Στην άγρια και ρομαντική παραλία των 100 χιλιομέτρων στις εκβολές του ποταμού Μάρεϊ, οι αχιβάδες (γνωστές και ως βόνγκολε) εντοπίζονται κάτω από την άμμο εκεί που σκάει το κύμα και ο Άλιστερ Σκοτ-Γιανγκ (Εταιρεία «Γκούλγα Πίπι») μάς δείχνει πώς συλλέγονται. Ο Πορτογάλος-Αυστραλός ιδιοκτήτης καφετέριας Ντιόγκο Φερέιρα («Βίλατζ ον Κλόι») και η μητέρα του Λουσία χρησιμοποιούν αχιβάδες σε συνδυασμό με χοιρινό για το παραδοσιακό χοιρινό κρέας α Αλεντεζάνα, ένας ρουστίκ, έντονος και μοναδικός συνδυασμός. Το κομψό πάντρεμα φετών φίνου ποσαρισμένου μοσχαριού και μιας σος που βασίζεται στον τόνο δημιουργεί το βιτέλο τονάτο, αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, τη συνταγή του οποίου μοιράζεται μαζί μας ο σεφ από την Πούλια Τζουζέπε Φούζιο («Κιόσκο»). Ο γκουρού της μαγειρικής, σεφ Μάρτιν Μπεν («Σέπια») δημιουργεί τέχνη με το φαγητό, καθώς μία τροπική γαρίδα μεταμορφώνεται σε μεταξένιο φύλλο και σερβίρεται με έναν νόστιμο ζωμό, που φτιάχνεται από το πιο ακριβό χοιρομέρι του κόσμου, το ιβηρικό χαμόν.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Θαλασσινά και κρεατικά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-thalassina-amp-kreatika/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Θαλασσινά και κρεατικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">