ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live: Μαίνονται τα μέτωπα – Οι φλόγες στα σπίτια σε Βαρυμπόμπη, Αγ. Στέφανο, Θρακομακεδόνες

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυναμεις στην ΒΑ Αττική. Σπίτια καίγονται στην Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες και πριν λίγο η πύρινη λαίλαπα έφθασε τα σπίτια και στον Αγιο Στέφανο.

Έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για Βαρυμπομπη και Θρακομακεδόνες και πρόσθεσε οτι η Πυροσβεστική – στο μέτρο του δυνατού – θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό και οι φλόγες έχουν κατεύθυνση προς την Πάρνηθα, προς την πλευρά του καζίνο. 

Χθες εκκενώθηκαν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίδι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα. Ανησυχία επικρατεί στην Πετρούπολη για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Άνω Λιόσια και αναπτύσσεται με πορεία προς το Ποικίλον Όρος, ανάμεσα στο Όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να σταματήσουν το μέτωπο στην περιοχή Πευκόφυτο, κοντά στη Σταμάτα.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι ενεργές εστίες φωτιάς στη λίμνη του Μαραθώνα, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Ροδόπολης και Σταμάτας. Δραματική είναι η κατάσταση και σε Αφίδνες και Κρυονέρι.

38χρονος κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, εθελοντής πυροσβέστης κατέληξε χθες από βαρύ τραυματισμο στο κεφάλι μετά από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

43χρονος συνελήφθη για την πυρκαγιά στο Κρυονέρι, ενω από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου έχουν προσαχθεί ακόμα δύο άτομα. Μια συλληψη εγινε στην Καλαμάτα για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση. Για την φωτιά στην περιοχή του Τολοφώνα στη Φωκίδα, εντοπίστηκε κάτοικος που εκτελούσε θερμές εργασίες και παραπέμπεται στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Live: Μαίνονται τα μέτωπα – Οι φλόγες στα σπίτια σε Βαρυμπόμπη, Αγ. Στέφανο, Θρακομακεδόνες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/live-mainontai-ta-metopa/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live: Μαίνονται τα μέτωπα – Οι φλόγες στα σπίτια σε Βαρυμπόμπη, Αγ. Στέφανο, Θρακομακεδόνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">