ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

MotoGP Styria: Pole και ρεκόρ του Jorge Martin

MotoGP Styria: Pole και ρεκόρ του Jorge Martin

Ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati, Jorge Martin, ήταν αυτός που επικράτησε στη μάχη των χρονομετρημένων δοκιμών για το Grand Prix της Styria στην πίστα του Red Bull Ring στην Αυστρία. Μόλις την 6η φορά που συμμετείχε σε διαδικασία χρονομετρημένων δοκιμών στην κατηγορία MotoGP, κατέκτησε για 2η φορά την pole position και μάλιστα αυτήν τη φορά έκανε και ρεκόρ πίστας αφού ήταν ο πρώτος και μοναδικός που έκανε χρόνο κάτω από 1:23. Είχε κατακτήσει την pole position και στον 2ο αγώνα της χρονιάς αλλά στις ελεύθερες δοκιμές του επόμενου αγώνα έπεσε και δε συμμετείχε στους 4 επόμενους αγώνες. Ο Martin έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε όλα τα ελεύθερα. Στα χρονομετρημένα έκανε πολύ καλό γύρο και στην προτελευταία προσπάθεια του, όμως πάτησε εκτός πίστας και ο χρόνος του ακυρώθηκε, κάτι που συνέβη αρκετές φορές σε πολλούς αναβάτες. Μάχη για την πρώτη θέση φάνηκε από νωρίς πως θα έδιναν ο Mir, ο Quartararo, ο Bagnaia, ο Vinales αλλά ο Martin έκανε εξαιρετικό χρόνο στην τελευταία του προσπάθεια και επικράτησε.

Ο Bagnaia ήταν ο ταχύτερος στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, ενώ ο Quartararo επικράτησε στο 4ο σκέλος, με ρυθμίσεις αγώνα. Στα χρονομετρημένα ο Quartararo ήταν ταχύτατος και πάλεψε για την πρώτη θέση, όμως ένα λάθος στον τελευταίο γύρο, ακύρωσε το χρόνο που θα του έδινε την πρώτη θέση στην εκκίνηση. Ο Francesco Bagnaia δουλεύοντας μεθοδικά, πιστοποίησε την ταχύτητα του στον ένα γύρο και κατέκτησε τη 2η θέση σε μια πίστα που πέρσι δεν είχε πάει καλά. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo που παρότι έχασε την pole position, λογικά θα είναι ευχαριστημένος με το ότι ξεκινά σε μια δύσκολη για τη Yamaha πίστα, από την πρώτη σειρά. Από τη δεύτερη σειρά του grid θα ξεκινήσουν οι Jack Miller, Joan Mir και Johann Zarco. Βλέπουμε δηλαδή 4 Ducati στις 6 πρώτες θέσεις!

Ικανοποιημένος και ο Joan Mir που παρότι βρίσκεται ανάμεσα σε τόσες Ducati που φημίζονται για τις εκκινήσεις τους, έκανε και ο ίδιος καλή εμφάνιση. Έχοντας στη διάθεση του και αυτός πλέον το σύστημα ρύθμισης της πίσω ανάρτησης που βοηθά στις εκκινήσεις, έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του σε χρονομετρημένα. Ο Aleix Espargaro συνέχισε την καλή δουλειά στην Aprilia και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 7η θέση έχοντας δίπλα του τους Marc Marquez και Maverick Vinales. Ο Marc Marquez πίστευε πως θα ξεκινήσει πιο δυνατά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα αλλά δε συνέβη κάτι τέτοιο. Προσπάθησε να διεκδικήσει την pole position αλλά κατέληξε σε πτώση, χωρίς τραυματισμό.

Ο Maverick Vinales φάνηκε πολύ δυνατός σε όλα τα ελεύθερα αλλά στα χρονομετρημένα δεν επανέλαβε την καλή του εμφάνιση. Ο Takaaki Nakagami έκανε τον 10ο ταχύτερο χρόνο και οι Alex Marquez και Miguel Oliveira (πρώτη KTM) που πέρασαν από το Q1, συμπλήρωσαν την 4η σειρά της εκκίνησης στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα. Ο Alex Rins ήταν 13ος με τον εξαιρετικό Dani Pedrosa να ακολουθεί στη 14η θέση έχοντας δώσει μάχη για την πρόκριση στο Q2. O Valentino Rossi ήταν 17ος και ο προσωρινός teammate του στην Petronas, ο Cal Crutchlow που αντικαθιστά τον Franco Morbidelli, περιορίστηκε στην 23η και τελευταία θέση.

Παρότι οι συνθήκες των χρονομετρημένων ήταν οι πιο ζεστές του διημέρου, προβλέπεται βροχή το πρωί της Κυριακής που λογικά θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε τη σχάρα της εκκίνησης

sports.ert.gr.



Το άρθρο MotoGP Styria: Pole και ρεκόρ του Jorge Martin εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/motogp-styria-pole-kai-rekor-toy-jorge-martin/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: MotoGP Styria: Pole και ρεκόρ του Jorge Martin Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">