ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όλα τα φώτα… στην Premier League: Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι για τον τίτλο -Τι περιμένουμε να δούμε

Όλα τα φώτα… στην Premier League: Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι για τον τίτλο -Τι περιμένουμε να δούμε

Γράφει: Νικηταράς Θάνος 

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη της Premier League, καθώς την Παρασκευή (13/8, 22:00 ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η σέντρα του πρωταθλήματος.

Η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ υποδέχεται την Άρσεναλ, στο πρώτο της ματς στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 74 ολόκληρα χρόνια!

Όμως τι περιμένουμε να δούμε φέτος; Ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο;

Οι διεκδικητές του τίτλου 

Μάντσεστερ Σίτι  

Φαβορί στα μάτια όλων φαντάζει η Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε στην κορυφή, ενώ ενισχύθηκε και με τον Γκρίλις το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά -μέχρι στιγμής- δεν έχει καταφέρει να πάρει τον κύριο στόχο της, ο οποίος είναι ο Χάρι Κέιν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην επίθεση του κεντρικού επιθετικού, μετά τη φυγή του Αγουέρο, όμως η πιθανή απόκτηση του Άγγλου στράικερ θα μετατρέψει αυτόματα την ομάδα του Πεπ σε υπερφαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τσέλσι 

Εκτός της πρωταθλήτριας Σίτι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι έχει πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «μπλε» απέκτησαν τον Ρομελού Λουκάκου, ο οποίος θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τον Ζιρού.

Λουκάκου, Βέρνερ και Χάβερτς συνθέτουν μια πολύ δυνατή επιθετική τριπλέτα. Με τον Τούχελ να προσπαθεί να φέρει στην ομάδα του Λονδίνου και τον Κουντέ (από την Σεβίλλη), ώστε να «θωρακίσει» ακόμα περισσότερο την αμυντική γραμμή της.

Λίβερπουλ  

Ενώ φυσικά σοβαρές πιθανότητες έχει και η Λίβερπουλ, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βλέπει τον Πολ Φαν Ντάικ να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ενώ απέκτησε και τον Κονατέ από την Λειψία.

Η Λίβερπουλ πέρσι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τραυματισμούς, παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει τρίτη και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αν φέτος δεν αντιμετωπίσει προβλήματα μπορεί διεκδικήσει ξανά τον τίτλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Όσον αφορά τους «μπέμπηδες»… Σάντσο και Βαράν δίνουν το κάτι παραπάνω που έψαχνε η ομάδα του Σόλτσκερ για να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2012-13.

Πέρσι μπορεί να μην διεκδίκησε πραγματικά το πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ έχασε και στον τελικό του Europa League, όμως έχει σίγουρα ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να φέρει το τρόπαιο ξανά στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ.

«Ταβάνι» τους η τετράδα 

Προφανώς όταν μιλάμε για Premier League κάθε ομάδα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Λέστερ του Ρανιέρι έκανε το θαύμα. Όμως η πραγματικότητα είναι πως πρέπει να γίνει ένα νέο θαύμα για να μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να μπει «σφήνα» στους Big-4.

Λέστερ 

Η Λέστερ πέρσι έχασε στις λεπτομέρειες την έξοδο στο Champions League και φέτος θα στοχεύσει ξανά στην τετράδα.

Πολλά θα εξαρτηθούν φέτος από την παρουσία του Βάρντι, καθώς πλέον έχει φτάσει στα 34. Η ομάδα του Ρόντζερς ενισχύθηκε το καλοκαίρι, αποκτώντας τον επιθετικό Ντακά από τον Ζάλτσμπουργκ, τον μέσο Σουμαρέ από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, αλλά και τον έμπειρο αριστερό μπακ Μπερτράντ (θα αντικαταστήσει τον Φουκς).

Τότεναμ 

Θα μείνει ο Κέιν ή θα φύγει ο Κέιν; Ουσιαστικά αυτό είναι το ερώτημα που υπάρχει για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Γενικά η Τότεναμ είδε μερικούς παίκτες της να φεύγουν, όπως ο Λαμέλα, ο Αλντερβάιρελντ και ο Γκαζανίγκα.

Ενώ απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό της Αταλάντα, Κριστιάν Ρομέρο και τον εξτρέμ της Σεβίλλης Μπράιαν Χιλ.

Άρσεναλ

Η αλήθεια είναι πως έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπει στην τετράδα η Άρσεναλ, παρόλα αυτά πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο.

Ο Αρτέτα έχει να δουλέψει με αρκετούς πιτσιρικάδες, όπως ο Σακά, ο Ρόου, ο Τίρνι, ενώ βεβαίως στην ομάδα υπάρχει και ο Ομπαμεγιάνγκ.

Παράλληλα απέκτησε το καλοκαίρι τον Ταβάρες, ο οποίος θεωρείται ως μεγάλο ταλέντο και αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, αλλά κυρίως έντυσε στα «κόκκινα» τον Μπεν Γουάιτ, δίνοντας μάλιστα στην Μπράιτον το ποσό των 50 εκατ. λιρών. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και ο νεαρός Βέλγος, Σάμπι Λοκονγκά.

Στόχος η Ευρώπη 

Αρκετές είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν -θεωρητικά- να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, Έβερτον, αλλά και Λιντς δείχνουν να έχουν τις δυνατότητες.

Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα πούλησε έναντι 100 εκατ. λιρών τον Γκρίλις, όμως η ομάδα του Μπέρμιγχαμ φρόντισε να ενισχύσει το ρόστερ της.

Ο Ντάνι Ίνγκς ήρθε για να δημιουργήσει ένα ωραίο δίδυμο μαζί με τον Γότκινς στην επίθεση. Ο Μπέιλι προσφέρει ταχύτητα, ενώ ο Μπουεντία που ήρθε από την Νόρις προσφέρει την δημιουργικότητα που χρειάζεται μια ομάδα Premier League. Τέλος επέστρεψε και ο έμπειρος εξτρέμ, Άσλεϊ Γιάνγκ.

Γουέστ Χαμ 

Πέρσι κάτω από τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες η Γουέστ Χαμ έκανε μια τρομερή σεζόν, καθώς ήταν σε θέση Champions League μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Φαντάζει δύσκολο να κάνει και φέτος μια τόσο καλή σεζόν, όμως θα έχει ως στόχο (και φέτος) την έξοδο στην Ευρώπη. Όσον αφορά τα μεταγραφικά ο Μόγιες θέλει και άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Έβερτον 

Ο Κάρλο Αντσελότι κατάφερε πέρσι να φτιάξει μια αρκετά καλή ομάδα, η οποία όμως «αυτοκτόνησε» στο δεύτερο μισό της σεζόν, αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει 10η και να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ιταλός αποχώρησε από το Μέρσεϊσαϊντ, αναλαμβάνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ράφα Μπενίντες (ο οποίος έχει γράψει ιστορία με την «μισητή» Λίβερπουλ) να αναλαμβάνει την ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να κάνει την Έβερτον ομάδα και να μεταφέρει το πνεύμα του νικητή. Όσον αφορά τα μεταγραφικά ο Τάουνσεντ και ο Γκρέι προσφέρουν ποιότητα και βάθος στο ρόστερ.

Λιντς 

Κατ’ εμέ η πιο απρόβλεπτη ομάδα της Premier League, καθώς έχει στον πάγκο της τον «ημίτρελο» Μαρσέλο Μπιέλσα. Θεωρητικά είναι μια ομάδα που θα καταφέρει να μπει στην δεκάδα, ενώ αναμένεται να παίξει και φέτος ωραίο ποδόσφαιρο.

Ο Φίλιπς έκανε ένα ωραίο Euro, ενώ θα χρειαστούν και τα γκολ του Μπάμφορντ. Τέλος η Λιντς απέκτησε τον Φιρπό από την Μπαρτσελόνα.

Μάχη για την παραμονή 

Δύσκολα κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες θα μπορέσει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι υπόλοιπες ομάδες θεωρητικά είναι υποψήφιες για υποβιβασμό.

Γουλβς 

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο αποτελεί παρελθόν από τους «λύκος», με τον συμπατριώτη του Μπρούνο Λάζε να τον αντικαταστεί.

Στα ευχάριστα νέα είναι η επιστροφή του Ραούλ Χιμένες από τον τραυματισμό του. Ενώ απέκτησε τον Ζοζέ Σα από τον Ολυμπιακό και τον Τρινκάο. Θεωρητικά θα καταφέρει εύκολα να σωθεί, παρόλα αυτά μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει με τον νέο προπονητή της.

Σαουθάμπτον

Οι αποχωρήσεις του Ίνγκς και του Μπερτράντ αναμένεται να ρίξουν αρκετά το επίπεδο της Σαουθάμπτον.

Παρόλα αυτά ο Χάσενχιουτλ πιστεύει πως θα μπορέσει να τους αντικαταστήσει, καθώς έφερε στην ομάδα τους Άνταμ Άμστρονγκ και Ρομέν Περό.

Δύσκολη η πρόβλεψη.

Κρίσταλ Πάλας

Η Κρίσταλ Πάλας ξεκινάει τη σεζόν με μια σημαντική αλλαγή, καθώς στον πάγκο της δεν βρίσκεται πλέον ο έμπειρος Ρόι Χόντσον, αλλά ο άπειρος Πατρίκ Βιεϊρά.

Ο Γάλλος είχε μια σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, παρόλα αυτά έχει μικρή εμπειρία ως προπονητής, στη Νις και στη Νέα Υόρκη. Ρόστερ έχει καλό, αφού στην ομάδα βρίσκονται παίκτες όπως ο Γκάρι Κέιχιλ, ο Τάουνσεντ, ο Σακχό, ο Βαν Άνχολντ και φυσικά ο Ζαχά. Επίσης η ομάδα του Λονδίνου απέκτησε τον αμυντικό Άντερσεν, αλλά και δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τον Γκάλαχερ (δανεικό από την Τσέλσι), τον Γκεχί (τον πήρε μεταγραφή από την ίδια ομάδα), αλλά και τον Ολίσε.

Νιουκάστλ 

Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις με την Νιουκάστλ. Υπό τις οδηγίες του Στιβ Μπρους κατάφερε πέρσι να τερματίσει 12η.

Μια ομάδα με καλό ρόστερ, που όταν όλοι οι παίκτες είναι υγιείς παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Μεταγραφικά κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Πιθανότατα στόχος και φέτος θα είναι η εύκολη σωτηρία.

Μπράιτον

Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα δύσκολα. Η Μπράιτον πέρσι τερμάτισε στην 16η θέση με τον Γκράχαμ Πόττερ να χαίρει εμπιστοσύνης.

Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι το σκοράρισμα, αν η Μπράιτον αποκτήσει έναν καλό επιθετικό, τότε λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να σωθεί, εάν όχι, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Μεταγραφικά… πήρε και έδωσε. Ο Μουέπου είναι μια σημαντική προσθήκη, όμως έφυγαν οι Γουάιτ και Πρόπερ.

Νόριτς 

Πέρσι τα «καναρίνια» κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο στην Championship και φέτος ελπίζουν πως θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλό.

Η φυγή του Μπουεντία είναι μια μεγάλη απώλεια, όμως πήρε ως δανεικό τον Γκίλμουρ από την Τσέλσι, ενώ απέκτησε και τον Ρασίκα. Φυσικά πρόκειται για μια ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς αγωνίζονται στην Νόριτς ο Γιαννούλης και ο Τζόλης.

Αν δεν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών και δεν φύγει κάποιος βασικός παίκτης τότε έχει αρκετές ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία.

Μπέρνλεϊ

Η Μπέρνλεϊ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο καταφέρνει να μένει στην Premier League.

Έχει μια καλή άμυνα, με τον Ποπ στο τέρμα και ο Σον Ντάις είναι ένας από τους πιο τίμιους προπονητές του πρωταθλήματος, όμως δεν μπορεί κάθε χρόνο να κάνει θαύματα.

Γουότφορντ

Η Γουότφορντ κατάφερε να επιστρέψει στην Premier League κάτω από τις οδηγίες του Χίσκο Μουνιόθ.

Απέκτησε τον έμπειρο Ντάνι Ροζ και τον Τζος Κινγκ. Ενώ έχει και τον έμπειρο Ντίνι, που αναμένεται να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Η σωτηρία θα είναι όμως δύσκολη υπόθεση.

Μπρέντφορντ 

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρο πρόκειται για μια ομάδα που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Premier League.

Ο Τόμας Φρανκ έχει κάνει καλή δουλειά και σίγουρα θα είναι μια ομάδα που θα παλέψει. Όσον αφορά τα μεταγραφικά ο αμυντικός Αγιέρ και ο μέσος Ονιέκα αναμένεται να προσφέρουν στην ομάδα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

  • Μπρέντφορντ-Άρσεναλ 13/8
  • Μάντσεστερ Γ.-Λιντς 14/8
  • Μπέρνλι-Μπράιτον 14/8
  • Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 14/8
  • Έβερτον-Σαουθάμπτον 14/8
  • Λέστερ-Γουλβς 14/8
  • Γουότφορντ-Άστον Βίλα 14/8
  • Νόριτς-Λίβερπουλ 14/8
  • Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 15/8
  • Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 15/8

sports.ert.gr.



Το άρθρο Όλα τα φώτα… στην Premier League: Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι για τον τίτλο -Τι περιμένουμε να δούμε εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/eidisis/diethni/agglia/ola-ta-fota-stin-premier-league-mantsester-liverpoyl-kai-tselsi-gia-ton-titlo-ti-perimenoyme-na-doyme/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όλα τα φώτα… στην Premier League: Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι για τον τίτλο -Τι περιμένουμε να δούμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">