ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Salalah, Σουλτανάτου του Ομάν με τα θυμιάματα και τα αρώματα

26/11/2021 

Περιτριγυρισμένη από μαγευτικά βουνά στις όχθες του Ινδικού Ωκεανού, η πόλη Salalah είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του Ομάν.
Για αιώνες, η περιφέρεια του Al-Haffa φημίζεται για το παζάρι της.
Η αγορά είναι μικρή, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει περίπου 150 καταστήματα.

Πολλοί από τους εμπόρους έχουν παρόμοια προϊόντα, αλλά η προσωπικότητα και η τεχνογνωσία τους στην ανάμειξη αρωμάτων που κρατούν τους πωλητές στην επιχείρηση.
Το άρωμα αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής.
Συνοδεύει τις προσευχές και τα μυρωδάτα σπίτια και ρούχα.
Ακόμη κάποιες φορές έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και βοηθά στον καθαρισμό του αέρα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, έχει υψηλή αξία, κι έχει κερδίσει το ψευδώνυμο “χρυσός της ερήμου”.

Η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τον κόσμο των τεχνιτών, των παραγωγών και των χαρακτήρων που εξελίσσονται από τις αγορές που βρίσκονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για να βιώσουν την ποικιλομορφία και τη μοναδικότητα κάθε κουλτούρας.

Είτε επισκεπτόμαστε την αγορά Doha Falcons Market στο Κατάρ, είτε την αγορά Sultanate του Ομάν με τα θυμιάματα και τα αρώματα, είτε την αγορά Market Skun με τα έντομα και τις αράχνες στην Καμπότζη, κάθε προορισμός είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κεντρικό ρόλο που παίζει η αγορά στην καρδιά της πόλης, αλλά και στην καρδιά της καθημερινής ζωής για όσους συμμετέχουν, μερικές φορές για ολόκληρες γενιές.

Ακολουθώντας έναν έξυπνο, περίεργο και λίγο άτακτο οικοδεσπότη, θα μεταφερθούμε σε ένα κόσμο γεμάτο με μυρωδιές, χρώματα, ανθρώπους και ιστορίες.



Το άρθρο Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Salalah, Σουλτανάτου του Ομάν με τα θυμιάματα και τα αρώματα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/oi-kalyteres-agores-tis-gis-i-agora-salalah-soyltanatoy-toy-oman-me-ta-thymiamata-kai-ta-aromata/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι καλύτερες αγορές της γης | Η αγορά Salalah, Σουλτανάτου του Ομάν με τα θυμιάματα και τα αρώματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">