ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εύβοια: Με τον φόβο αναζωπυρώσεων πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι (video)

Σε ύφεση είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην βόρεια Εύβοια, με κάθε περιοχή να μετρά τις πληγές της. Κάτοικοι ετοιμάζονται να φύγουν, άλλοι έρχονται από την Αθήνα για αυτοψία στα εξοχικά τους, ενώ οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία φτάνουν το 90% όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Όπως μεταδίδει ο Μάριος Κωνσταντινίδης, στην Κοκκινομηλιά όπου ξημερώματα Παρασκευής καταστράφηκαν είκοσι σπίτια, οι κάτοικοι μιλούν για σκοτεινό μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ ο ιερέας μπροστά στην κατεστραμμένη εκκλησία δηλώνει ότι «θα προσπαθήσουμε να την ξαναφτιάξουμε».

Ο ζωγράφος Ζαχαρίας Αρβανίτης, κάτοικος της Κοκκινομηλιάς από το 1980 χώρσε σε μία σακούλα όσα αντικείμενα κατάφερε να σώσει από το σπίτι του που κάηκε ολοσχερώς.

Μεγάλος είναι ο αγώνας να αποκτασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Πευκί, όπως μεταδίδει η Μαίρη Σκανδάλη. Από το πρωί πετούν και τα ενάερια μέσα, ενώ εθελοντές και διασώστες από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από τη Γαλλία έχουν κατασκηνώσει στην παραλία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική στην περιοχή, ωστόσο  κατάφεραν να δουν το φως του ήλιου για πρώτη φορά μετά από οκτώ ημέρες.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι οι κάτοικοι των χωριών απομακρύνθηκαν για μία ημέρα μόνο και στη συνέχεια επέστρεψαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί στο μέτωπο μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς και άμεση ήταν η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ  προηγήθηκαν αναζωπυρώσεις  στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με τις φλόγες να καίνε τις περισσότερες φορές δύσβατα σημεία.

Στο Ασμήνιo,  το μέτωπο έχει περιοριστεί.

Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως πυροσβέστες και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή .

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μαίρη Σκανδάλη, Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εύβοια: Με τον φόβο αναζωπυρώσεων πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/eyvoia-me-ton-fovo-anazopyroseon-pyrosvestes-ethelontes-kai-katoikoi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εύβοια: Με τον φόβο αναζωπυρώσεων πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">