ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπάνιο ντοκιμαντέρ του 1963 με Μίκη Θεοδωράκη, Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνο Χατζιδάκι, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη , Μαρινέλλα, Ζωϊτσα Κουρούκλη


Μίκης Θεοδωράκης και δημοφιλής ελληνική μουσική -
Ντοκιμαντέρ της Βελγικής τηλεόρασης από το 1963

Στο ντοκιμαντέρ το οποίο είναι γυρισμένο στην Γαλλική γλώσσα γίνετε ειδική αναφορά στην ελληνική μουσική από τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μουσική από τα βουνά, τα νησιά, βυζαντινή μουσική, και λαϊκή μουσική από τις πόλεις. Μια σύντομη επισκόπηση των ειδών με πολλούς Έλληνες μουσικούς.

Η Δώρα Στράτου και το λαϊκό της συγκρότημα μας μιλούν για τον μπάλο, τον δημοφιλή χορό από τα νησιά, καθώς επίσης και για το δημοτικό τραγούδι, ενώ παράλληλα εμφανίζονται και παίζουν οι, Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάνος Χατζιδάκις , και ερμηνεύουν μερικά χαρακτηριστικά τραγούδια , η Ζωϊτσα Κουρούκλη, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα.

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την Βελγική τηλεόραση στο οποίο εμφανίζεται να παίζει ζωντανά ο Μάρκος , ενώ ''η δική μας ΕΡΤ'' δεν διαθέτει ούτε δείγμα από τον πρωτεργάτη της λαϊκής μουσικής !!!

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί τους λόγους της μετάβασής του από την κλασική στην δημοφιλή λαϊκή μουσική.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπάνιο ντοκιμαντέρ του 1963 με Μίκη Θεοδωράκη, Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνο Χατζιδάκι, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη , Μαρινέλλα, Ζωϊτσα Κουρούκλη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">