ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίθεση με βιτριόλι: Έφθασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο για την κατάθεσή της

Σήμερα 30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Πριν από λίγο έφθασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έτοιμη για την ακροαματική διαδικασία

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου ωστόσο η διακοπή είχε κριθεί αναγκαία για την αναδιάταξη του καταλόγου των 34 μαρτύρων ώστε η Ιωάννα να καταθέσει πρώτη. Σήμερα η Ιωάννα θα εμφανιστεί για να περιγράψει ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα μαρτυρικά βίωσε και βιώνει από το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020 που η κατηγορουμένη της έστησε ενέδρα περιλούζοντάς τη με καυστικό υγρό το οποίο της προκάλεσε σοβαρότατα εγκαύματα, μετατρέποντας τη ζωή της σε ένα καθημερινό Γολγοθά.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί θα πρέπει να ξαναβιώσει όσα πέρασε» είπε στην ΕΡΤ ο δήλωσε ο συνήγορος του θύματος Απόστολος Λύτρας επισημαίνοντας «έχει επικεντρωθεί σε πράγματα που ουσιαστικά αφορούν στο να μπορέσει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. Εκεί έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις».

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση των ΜΜΕ και του κόσμου, ο ίδιος απάντησε ότι ο μόνος λόγος που η Ιωάννα θα παραστεί στη δίκη είναι γιατί ζητά ηθική δικαίωση.

«Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το «γιατί;» έγιναν όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επαφές της 36χρονης κατηγορουμένης με «τρίτο πρόσωπο» – κλειδί

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Ιωάννα επιμένουν στα πολλά κενά της υπόθεσης καθώς μπορεί να υπάρχει συνεργός που να κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Υπάρχουν δύο άνθρωποι που δεν έχουν καταθέσει πουθενά μέχρι στιγμής. Εμείς θα ζητήσουμε να καταθέσουν γιατί η κατηγορούμενη επιχείρησε να μιλήσει με αυτόν μετά την επίθεση. Όπως έχει ακουστεί από τον δικηγόρο του μάρτυρα, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να της προμηθεύσει βιτριόλι. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν συνέργεια στο συγκεκριμένο έγκλημα» είπε ο κ. Λύτρας στην ΕΡΤ.

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επίσης μίλησε στην ΕΡΤ είπε ότι ο ίδιος θα καταθέσει «συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι πολύ σοβαρά».

Δεν αναμένεται εμφάνιση της δράστιδας στο δικαστήριο

Η δράστρια πάντως δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Όπως δεν εμφανίστηκε και την πρώτη ημέρα της δίκης που αναγνώστηκαν οι κατηγορίες που τη βαρύνουν.

«Προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους εξερχόμενη από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στηλιτεύοντας στην απουσία της κατηγορούμενης, η οποία αρκέστηκε να ζητήσει μέσω του δικηγόρου της τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το ηπιότερο, και δηλώνοντας γραπτώς ότι θα δώσει το παρών στη διαδικασία κάποια άλλη στιγμή, το πιθανότερο κατά την απολογία της, όπως όλοι εκτιμούν.

«Δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν δείχνει να έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό (…) Κρατάει μια απόσταση σαν να μην την αφορά» είπε σε συνέντευξή της στον Alpha η Ιωάννα και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να είναι εκεί. Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Με αυτή τη συμπεριφορά αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη»

Η ίδια από την πλευρά της με ψυχραιμία και χαρακτηριστική γενναιότητα ήταν εκεί και θα είναι εκεί σε κάθε δικάσιμο όπως έχει δηλώσει, έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες της με την ίδια χαρακτηριστική γενναιότητα που όλοι της έχουν αναγνωρίσει.

«Το οφείλω στον εαυτό μου. Θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω» είπε και περιέγραψε πόσο δύσκολο της ήταν να αντικρίσει τις βλάβες της και να συνειδητοποιήσει πως δεν θα ξαναδεί την εικόνα της όπως την ήξερε.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες έχει περάσει τη βάσανο εννέα χειρουργείων, με σωρεία επεμβάσεων να έπονται και ζει υπό ειδικές συνθήκες, υπό συνεχείς πόνους.

Η κατηγορουμένη, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 37χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες. Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα λέγοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 37χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.

Ρεπορταζ: Βαλέρια Δολαψάκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επίθεση με βιτριόλι: Έφθασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο για την κατάθεσή της εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/epithesi-me-vitrioli-synechizetai-i-diki-me-tin-katathesi-tis-ioannas-paliospyroy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίθεση με βιτριόλι: Έφθασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο για την κατάθεσή της Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">