ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΕΘ: “Γενναίο” οικονομικό πακέτο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – Στο επίκεντρο οι νέοι

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός. Σε μισή ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ στις 10 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ – Helexpo και θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης. Στις 8 το βράδυ, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την κυβερνητική στρατηγική στην οικονομία με σύνθημα “Η Ελλάδα αλλάζει”, η οποία θα έχει αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. Βασικοί άξονες της πρωθυπουργικής παρέμβασης, και με δεδομένη την ισχυρή ανάπτυξη φέτος που δημιουργεί πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, θα είναι η αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και η περαιτέρω ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τη μεσαία τάξη και τους νέους, καθώς και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Κλειδωμένες» φοροελαφρύνσεις στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός είναι:

Η συνέχιση του «παγώματος» της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά 3%. που, σύμφωνα με στελέχη, θα οδηγήσει σε αύξηση των μισθών, αλλά και μείωση του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις
Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 22%, από 24%.
Ταυτόχρονα, κεντρικό ορόσημο των σχεδιασμών είναι οι ανακοινώσεις στο μέτωπο της φορολογίας, που θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στον καφέ, στον τουρισμό, στα μεταφορικά και στα εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου, αλλά και ενδεχομένη την επέκτασή του σε άλλα προϊόντα, ενώ στο προσκήνιο αναμένεται να έρθει και η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Κάνεις δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, το 2022 να έχουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και επέκταση του προγράμματος Γέφυρα Ένα έως το τέλος του χρόνου.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα βρεθεί και η νέα γενιά. Το σημείωσε, άλλωστε, χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία των νέων στην αυριανή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αναμένεται ιδιαίτερα έντονη, ενώ πληροφορίες φέρνουν τον πρωθυπουργό να αναλύει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη στήριξη τους, μέσα, για παράδειγμα, από προγράμματα ένταξης στην εργασία.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΔΕΘ: “Γενναίο” οικονομικό πακέτο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – Στο επίκεντρο οι νέοι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/featured/deth-quot-gennaio-quot-oikonomiko-paketo-tha-exaggeilei-o-prothypoyrgos-sto-epikentro-oi-neoi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΕΘ: “Γενναίο” οικονομικό πακέτο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – Στο επίκεντρο οι νέοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">