ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυπριακό: Κρεσέντο προκλητικότητας από τον ηγέτη του ψευδοκράτους (video)

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε η τουρκική προπαγάνδα. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Άγκυρα στήνει νέο σκηνικό ρητορικής έντασης. Μετά τον Ερντογάν και τον Ακάρ, ήταν η σειρά του Ερσίν Τατάρ να κινηθεί εκτός κάθε ορίου, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος θα έπρεπε να είναι οθωμανικό ή τουρκικό έδαφος.

Ερσίν Τατάρ — τουρκοκύπριος ηγέτης
«Το 1878 η Κύπρος μεταβιβάστηκε στην Αγγλία λόγω των προβλημάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή. Αλλά εκείνη η συμφωνία προέβλεπε μία μικρής διάρκειας μεταβίβαση. Στη συμφωνία αυτή υπάρχουν διατάξεις που λένε ότι “εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Κύπρο, η Κύπρος θα πρέπει να επιστραφεί στο οθωμανικό κράτος ή στη διάδοχό του, τη Δημοκρατία της Τουρκίας”»

Την ίδια ώρα, η Αθήνα συνεχίζει τη στρατηγική ισχυροποίησης των συμμαχιών της σε όλα τα επίπεδα.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης — αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
«Η Τουρκία βγάζει έναν εκνευρισμό γιατί βλέπει την Ελλάδα να εξοπλίζεται. Εμείς ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις»

Διάθεση επεκτατισμού στο ενεργειακό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου — υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας 
«Οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κάθε έργο που δεν περνάει από την Τουρκία είναι εξωπραγματικό»

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, το ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα «Πάτριοτ» μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία, καθώς υλοποιείται η συμφωνία της Αθήνας με το Ριάντ.

Κωνσταντίνος Φλώρος
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμες για μία ακόμα Αποστολή! Επί, Προ & Πέραν των Επάλξεων!»

Πρωτοβουλίες στον αραβικό κόσμο και από τη Λευκωσία, με τον Νίκο Αναστασιάδη να ταξιδεύει στο Μπαχρέιν. Στο λιμάνι της Λεμεσού συνεκπαιδεύτηκαν στελέχη ειδικών επιχειρήσεων Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κυπριακό: Κρεσέντο προκλητικότητας από τον ηγέτη του ψευδοκράτους (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kypriako-kresento-proklitikotitas-apo-ton-igeti-toy-pseydokratoys-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυπριακό: Κρεσέντο προκλητικότητας από τον ηγέτη του ψευδοκράτους (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">