ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ψυχολόγος Ζ. Στραβοπόδη για την Ιωάννα: Η κοπέλα που ήταν δεν υπάρχει πια – Έχει βιώσει το θάνατό της (video)

«Έχει προμελετήσει το έγκλημα. Φαίνεται ότι δεν ήταν ούτε σε κάποιο παραλήρημα, ούτε σε κάποιο ψυχωτικό επεισόδιο, ούτε εν βρασμό ψυχής» υποστήριξε στην ΕΡΤ η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη, περιγράφοντας τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για την καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι», με αφορμή την έναρξη της πολύκροτης δίκης, η κ. Στραβοπόδη τόνισε ότι ξεκάθαρα το κίνητρο της κατηγορούμενης ήταν ξεκάθαρα «ο αφανισμός, ο βασανισμός του άλλου ανθρώπου. Εκδίκηση, συνήθως, παίρνεις όταν ο άλλος σου έχει κάνει κάτι. Αν έχεις όμως μια εμμονή, κάτι παρανοϊκό, μπορεί να το βιώνεις εσύ ως εκδίκηση». Και όπως επισήμανε, κρίνοντας από την εμπειρία της και τα όσα έχουν γίνει γνωστά, «η δράστης δεν έχει κάποια παθολογία στη δομή της προσωπικότητάς της».

Σχολιάζοντας την θαρραλέα εμφάνιση του θύματος στη δίκη, που ξεκίνησε χθες, και την άρνησή της κατηγορούμενης να παραστεί στη δικαστική αίθουσα η ψυχολόγος έκανε την εκτίμηση ότι δεν θα μπορέσει να στηρίξει την υποστήριξή της σε μια υπερασπιστική γραμμή ότι είναι άρρωστη. «Είναι μια γυναίκα με σοβαρή έλλειψη ενσυναίσθησης», είπε χαρακτηριστικά.

Βγήκε για να παρουσιάσει το καινούργιο της πρόσωπο

Σε αντίθεση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου την οποία χαρακτήρισε θαρραλέα. «Είναι ένα πάρα πολύ θαρραλέο κορίτσι. Ζει με μια νέα ταυτότητα και βγήκε για να παρουσιάσει το καινούργιο της πρόσωπο. Ξέρει ήδη ότι αυτό είναι πάρα πολύ αποδεκτό καθώς έχει πάρει πολύ υποστήριξη. Δικαίως. Προφανώς είναι, από ιδιοσυγκρασία, ένα άτομο με μεγάλη ψυχική ανθεκτικότητα».

Απαντώντας για το ποια είναι ψυχολογικά τραύματα που έχει προκαλέσει η επίθεση στην 35χρονη Ιωάννα η κ. Στραβολόδη εξήγησε πώς ουσιαστικά «σε ψυχολογικό επίπεδο ουσιαστικά έχει αφανιστεί. Η κοπέλα που ήταν δεν υπάρχει πια. Θα πρέπει να βρει μια νέα ταυτότητα. Έχει βιώσει η ίδια το θάνατό της. Όλο αυτό την έκλεισε μέσα σε ένα σπίτι, με διαδικασίες ιατρικές πολύ επίπονες. Έίναι μια διαφορετική συνθήκη στην οποία έρχεται με ένα καινούργιο πρόσωπο. Μια νέα ταυτότητα. Είναι ένας άλλος άνθρωπος. Η Ιωάννα που υπήρχε δεν θα ξαναυπάρξει ποτέ».

Π. Σόμπολος: Εντυπωσιάστηκα. Πολλές καρδιές ράγισαν

Από την πλευρά του, για την αστυνομική πλευρά της υπόθεσης, μίλησε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. «Στα 41 χρόνια της εμπειρίας μου δεν έχω ξανασυναντήσει αυτό το σθένος που έδειξε η Ιωάννα στα δικαστήρια. Εντυπωσιάστηκα. Πολλές καρδιές ράγισαν».

Όσον αφορά την 37χρονη δράστιδα της επίθεσης ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης έθεσε το ερώτημα για το τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην εγκληματική πράξη. «Εξακολουθεί μέχρι στιγμής να είναι σκοτεινό το κίνητρο. Ήταν ο 40χρονος άνδρας που διεκδικούσε; Και στην απολογία της ήταν φειδωλή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δράστιδα δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα του, αλλά ήθελε να το τραυματίσει με τέτοιο τρόπο για να βασανίζεται σε όλη του τη ζωή. Ετοίμαζε την επίθεση για καιρό», ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη συνεργατών.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η ψυχολόγος Ζ. Στραβοπόδη για την Ιωάννα: Η κοπέλα που ήταν δεν υπάρχει πια – Έχει βιώσει το θάνατό της (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/i-psychologos-z-stravopodi-gia-tin-ioanna-i-kopela-poy-itan-den-yparchei-pia-echei-viosei-to-thanato-tis-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ψυχολόγος Ζ. Στραβοπόδη για την Ιωάννα: Η κοπέλα που ήταν δεν υπάρχει πια – Έχει βιώσει το θάνατό της (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">