ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Αλεξανδρής, δικηγόρος Ιωάννας: Προκλητική και αμετανόητη η καθ’ ομολογία δράστιδα (video)

Στις 5 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι. Χθες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη γυναίκα που παρ’ ολίγον να της αφαιρέσει τη ζωή, και περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου, την τραγικότερη στιγμή της ζωής της και την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνει από το Μάιο του 2020. Η κατηγορούμενη προσήλθε στο δικαστήριο με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά φάνηκε αμετανόητη. Για την πολυαναμενόμενη αυτή ημέρα κατά την οποία οι δύο πρωταγωνίστριες του δράματος αντίκρυσαν η μία την άλλη μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Nίκος Αλεξανδρής.

Δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές γυναίκες μονοπώλησαν χθες το ενδιαφέρον στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το γενναίο θύμα της εγκληματικής ενέργειας και η καθ’ ομολογία δράστιδα που εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Αυτές οι δύο εικόνες, των δύο γυναικών, ήταν οι δυνατές εικόνες της δίκης σε επίπεδο επικοινωνίας ή εντυπώσεων, διότι η δίκη έβγαλε πάρα πολλά σε επίπεδο νομικό. Η Ιωάννα, από τη μία, με πραγματικά δύναμη ψυχής και ευγένεια και την όλη της συμπεριφορά είναι άξια επαίνου. Από την άλλη, η συμπεριφορά της καθ’ ομολογία δράστιδος που ακόμα και χθες ήταν προκλητική, σε βαθμό ο οποίος δεν μπορεί να της επιτρέψει όχι ελαφρυντικά αλλά ούτε ίχνος μεταμέλειας. Τέτοια συμπεριφορά δεν συναντάει κάποιος εύκολα. Μιλάμε για ένα από τα βαρύτερα εγκλήματα που έχουν απασχολήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών και την κοινωνία. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους εύκολα να είναι τόσο προκλητικοί, σε σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ιωάννα γνωρίζει το λόγο της επιθέσεως. Η δικογραφία αυτή έχει γίνει φύλλο και φτερό. Αν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα εις βάρος της Ιωάννας, προφανώς θα είχε βγει», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Αλεξανδρής.

Στο στιγμιότυπο η κατηγορούμενη κατά την είσοδό της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σχολιάζοντας τη στιγμή κατά την οποία η κατηγορούμενη, στην έναρξη της διαδικασίας, είπε ότι η Ιωάννα γνώριζε γιατί έγινε η επίθεση, ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε ότι ίσως έγινε για να αποσυντονίσει την πελάτισσά του η οποία επρόκειτο να καταθέσει τη μαρτυρία της ενώπιον των δικαστών. «Ίσως η πρόθεσή της ήταν να αφήσει ένα μυστήριο να πλανιέται. Ουσιαστικά δεν έχει απολογηθεί. Το μόνο που έχει πει, η κατηγορούμενη, είναι ότι ναι, παραδέχομαι την πράξη. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της αν και όποτε αποφασίσει να τις δώσει».

Μιλώντας για την ουσία της δεύτερης ημέρας της δίκης ο κ. Αλεξανδρής, τόνισε ότι ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα και διευκρινίστηκαν πολλές πτυχές αυτής της υποθέσεως.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ν. Αλεξανδρής, δικηγόρος Ιωάννας: Προκλητική και αμετανόητη η καθ’ ομολογία δράστιδα (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/n-alexandris-dikigoros-ioannas-proklitiki-kai-ametanoiti-i-kath-omologia-drastida-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Αλεξανδρής, δικηγόρος Ιωάννας: Προκλητική και αμετανόητη η καθ’ ομολογία δράστιδα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">