ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Οικονόμου: Παρεμβαίνουμε δημιουργώντας ανθεκτικό πλέγμα για τις αυξήσεις στην ενέργεια (video)

Στα θέματα των αυξήσεων στην ενέργεια, τις παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές, στις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, στην εκπαίδευση, καθώς και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Δεν παρακολουθούμε παρεμβαίνουμε και δημιουργούμε ένα ανθεκτικό πλέγμα, ανέφερε για το θέμα των μέτρων στήριξης στον τομέα της ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως δήλωσε, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού ενισχύουμε και διευρύνουμε τα μέτρα που ήδη έχουμε ανακοινώσει για τη στήριξη των νοικοκυριών. Τα μέτρα αυτά φτάνουν πλέον τα 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με ιδιαίτερη πρόνοια τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Το ύψος της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος διαμορφώνεται από την 1η Οκτωβρίου για ένα μέσο νοικοκυριό στα 18 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ το μήνα που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ειδικά για τους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου η επιδότηση θα ανέλθει στα 24 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της εκπτωτικής της πολιτικής για καταναλώσεις από 300-600 KWh το μήνα περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις επιβαρύνσεις, το κόστος, για ένα μέσο νοικοκυριό.

Επίσης η ΔΕΠΑ θα δίνει με έκπτωση το φυσικό αέριο στους παρόχους και αυτοί θα μετακυλίουν την έκπτωση στους καταναλωτές.

Για τις πλημμύρες ανέφερε ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εκτιμήσεις των ζημιών στη Βόρεια Εύβοια, ενώ γίνονται αναγκαίες εργασίες, όπως απομάκρυνση καμμένων κορμών, κορμοπλέγματα, αντιδιαβρωτικά έργα και τα καμμένα δέντρα δίνονται από τους δήμους της περιοχής σε πολίτες για θέρμανση.

Επίσης ανέφερε πως ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων αυξήθηκε σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 5,3% όταν η αντίστοιχη αύξηση στην Ευρωζώνη ήταν 1,4%. Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι καταθέσεις των νοικοκυριών από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα έχουνε αυξηθεί κατά 19 δισεκ. ευρώ.

Τόνισε μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ότι το πιο σημαντικό του σημείο είναι η θέσπιση της πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο, που θα επιταχύνει την απονομή δικαιοσύνης στις περιπτώσεις αυτές που δίκες διαρκούν μεγάλα χρονικά διαστήματα και αργούν να τελεσιδικήσουν, συχνά με αντιφατικές αποφάσεις μεταξύ τους.

Ως προς το εμβόλιο και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το Σάββατο, είπε ότι σε όλη τη χώρα έγιναν 2000.000 έλεγχοι από 8.200 αστυνομικούς και εντοπίστηκαν 561 παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ την Τρίτη 12/10 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως προς τα ζητήματα που παρουσιάζονται από την Τουρκία την τελευταία περίοδο.

Για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και αποτρέποντας την εμφάνιση συνθηκών χάους.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει η αξιολόγηση σε 6.100 σχολικές μονάδες από τις περίπου 13.200 που υπάρχουν.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Οικονόμου: Παρεμβαίνουμε δημιουργώντας ανθεκτικό πλέγμα για τις αυξήσεις στην ενέργεια (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/live-i-enimerosi-toy-kyvernitikoy-ekprosopoy-10/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Οικονόμου: Παρεμβαίνουμε δημιουργώντας ανθεκτικό πλέγμα για τις αυξήσεις στην ενέργεια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">