ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτης στην ΕΡΤ: Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε και τα μικρότερα παιδιά (video)

Στη διαχείριση της πανδημίας ως απόλυτη προτεραιότητα αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ο εμβολιασμός είναι το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο αφού έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άτομα στον πλανήτη και πρέπει να πιστέψουμε πως πλέον δεν είναι νέο», τόνισε.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα πειστούν, όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα, να κάνουν το εμβόλιο, επισήμανε ότι το κενό βρίσκεται στο να καταλάβουμε γιατί υπάρχει δισταγμός και ερωτήματα για το εμβόλιο. «Αυτό θα είναι μια προτεραιότητα. Να καταλάβουμε ποια είναι στο σύνολο τα εμπόδια, που διαφέρουν ανά ηλικιακή ομάδα και να βελτιώσουμε όσο γίνεται την ήδη καλή δουλειά που έχει γίνει στην επικοινωνία για τον εμβολιασμό», επισήμανε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Τα περασμένα δύο χρόνια έχει γίνει αρκετή δουλειά από τον ΕΟΔΥ και από τους άλλους φορείς της δημόσιας Υγείας όσο αφορά τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί εργαλεία. Πρέπει αυτά τα εργαλεία να τα αναπτύξουμε περισσότερο και να μπούμε σε μια διαδικασία για όποια επόμενη κρίση θα αντιμετωπίσει η δημόσια Υγεία», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παιδιών και τον εμβολιασμό τους, τόνισε ότι αναμένονται τα επίσημα στοιχεία των αντίστοιχων μελετών και ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό «να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των παιδιών – και των μικρότερων. Είναι παιδιά που νοσούν βαριά, αν και λιγότερα από ότι οι ενήλικες. Αλλά υπάρχουν οι αρνητικές συνέπειες στα παιδιά μας που ξεπερνούν τη νόσο. Ψυχολογικά νοσήματα, κατάθλιψη και άλλα που σχετίζονται με άγχος».

Απαντώντας σε ερώτημα τηλεθεατή για νεότερα εμβόλια, ο κ. Ζαούτης μίλησε για μελέτες που ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί γι’ αυτά, ενώ σε άλλο ερώτημα που αφορά σε εμβολιασμούς στο σπίτι που δεν έχουν ακόμα δρομολογηθεί, σημείωσε ότι θα χρειαστεί μια καταγραφή της κατάστασης και θα υπάρξουν σύντομα σχετικές απαντήσεις.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ο ίδιος αποσαφήνισε ότι στους έξι μήνες μπορεί αυτή να χορηγηθεί, ωστόσο μπορεί να γίνει και νωρίτερα αν κάποιος το επιθυμεί. «Την τρίτη δόση πρέπει να τη σκεφτούμε ως κομμάτι του ολοκληρωμένου εμβολιασμού» είπε.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΤο άρθρο Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτης στην ΕΡΤ: Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε και τα μικρότερα παιδιά (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-neos-proedros-toy-eody-th-zaoytis-stin-ert-einai-poly-simantiko-na-emvoliasoyme-kai-ta-mikrotera-paidia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτης στην ΕΡΤ: Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε και τα μικρότερα παιδιά (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">