ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Κακοκαιρία με βροχές, ψύχος και χιόνια


Λίγο πολύ παρόμοιο θα είναι στο σκηνικό του καιρού μέχρι και την Παρασκευή, με καλοκαιρία στα δυτικά-βορειοδυτικά και άστατο καιρό με βροχές αλλά και διαστήματα ήλιου στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Οι βοριάδες πιο εξασθενημένοι δε θα ξεπερνούν τα 4-6 και πολύ τοπικά στο ΝΑ. Αιγαίο τα 7 μποφόρ, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα συνεχιστούν με μονοψήφιες τιμές στα βόρεια και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια, που μάλιστα στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός, αλλά και χιόνια στα εκεί ορεινά.
Νέα κακοκαιρία με περισσότερες βροχές ή χιονόνερο στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο περιμένουμε από το μεσημέρι κυρίως του Σαββάτου μέχρι περίπου και το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ θα έχουμε και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες ανατολικές και νότιες περιοχές.

Ακόμα περισσότερο κρύο με παγετό στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρό κυρίως στα βορειοδυτικά και χιόνια μέχρι τα ορεινά της Κρήτης, αλλά ακόμα και πυκνά χιόνια σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπως Θεσσαλία, Βοιωτία, Αττική, Α. Πελοπόννησο αλλά και Εύβοια, που θα φτάσουν μέχρι και τα 200-300 μέτρα. Κύριο χαρακτηριστικό επίσης, οι θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 8-9 μποφόρ.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται ότι θα έχουμε την ερχόμενη βδομάδα, αφού θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες από τη ΒΑ. Ευρώπη, κάτι που ενισχύει τις προβλέψεις για ψύχος και… λευκά Χριστούγεννα, σε αρκετές, ακόμα και πεδινές περιοχές.

ΣΗΜΕΡΑ

Ήπιος καιρός με λίγες συννεφιές, κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα έχουμε και τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βοριάδες στο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ πολύ τοπικά, με εξασθένηση από το μεσημέρι και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, έως 9 βαθμούς στα βόρεια, έως 12-14 στα υπόλοιπα και στο Ν. Αιγαίο έως 15 βαθμούς, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρό στα βορειοδυτικά το βράδυ.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιές κατά διαστήματα, ενισχυμένοι βοριάδες 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 8 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Στο Αιγαίο και στη Ν. Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Το βράδυ τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική – Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο και τις Σποράδες και θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 κι από το βράδυ τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρό στα βορειοδυτικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3E0Q6oL
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Κακοκαιρία με βροχές, ψύχος και χιόνια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">