ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καιρός: Με βροχές, νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες ξεκινά η εβδομάδα


Με κύρια χαρακτηριστικά τους ενισχυμένους νοτιάδες αλλά και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα ξεκινά η εβδομάδα.

Από την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά της χώρας και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι. Την Πρωτοχρονιά προβλέπεται καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά, το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3qvdPsD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καιρός: Με βροχές, νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες ξεκινά η εβδομάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">