ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Χορός» σεισμών μεταξύ Κρήτης και Κάσου – Τι δηλώνει στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος (video)


Έντονη σεισμική ακολουθία επικρατεί στη χώρα το τελευταίο 24ωρο με τον κόσμο να εκφράζει την έκδηλη ανησυχία του. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τη σεισμική δραστηριότητα σε Κάσο και Κρήτη και ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας ότι πρόκειται για μετασεισμούς σε θαλάσσιες περιοχές.

«Δεν ανησυχούμε. Στην Κρήτη που είχαμε σημαντικά μεγέθη, 5,4 και 5,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, στο θαλάσσιο χώρο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κρήτης και Κάσου, ίσως να εντάσσεται στους μετασεισμούς του πολύ ισχυρού σεισμού που είχαμε ανατολικά της Ζάκρου με μέγεθος 6,3 στις 12 Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη» ότι όλη η σεισμική δραστηριότητα πραγματοποιείται μέσα σε θαλάσσιο χώρο και πρόσθεσε ότι «ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια έντονη σεισμική ακολουθία, με μικρότερα μεγέθη μετασεισμών κάνοντας μας να αισιοδοξούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα».

Αναφορικά με την σεισμική δόνηση των 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στη Κόρινθο είπε ότι δεν έχει περάσει κάποια κόκκινη γραμμή. «Οι επιστήμονες παρακολουθούμε και αξιολογούμε και τη μία και την άλλη περιοχή, δίχως να βλέπουμε στοιχεία ανησυχίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, και στην Θήβα λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να την ξεχάσουμε διότι εξακολουθεί να δίνει σεισμούς έστω και μικρού μεγέθους.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yZqzeK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Χορός» σεισμών μεταξύ Κρήτης και Κάσου – Τι δηλώνει στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">