ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σαΐνια των ΜΜΕ ποιον έτερο πλην του Βαξεβάνη θέλει να βγάλει από την μέση ο Μένιος Φουρθιώτης ?


Συνελήφθη εκ νέου ο τηλεπαρουσιαστής Μαίανδρος Φουρθιώτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο κακουργηματική δίωξη για την υπόθεση των σκηνοθετημένων, σύμφωνα με την έρευνα, επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του πρώην συνεργάτης του, στο κανάλι «Εψιλον», για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης του προσωπικού απορρήτου. 

Ο μηνυτής υπήρξε πράγματι συνεργάτης του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή και την περασμένη άνοιξη κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Ασφάλεια Αττικής για μια σειρά από γεγονότα (ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις) που φέρεται να είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος ο Φουρθιώτης. 

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας είχε πει ότι ο τηλεπαρουσιαστής σχεδίαζε μεταξύ άλλων να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη καθώς και ακόμα έναν δημοσιογράφο, τα στοιχεία του οποίου πάντως δεν θυμόταν. 

Το μόνο που είχε σημειώσει ήταν ότι το επίθετο του δημοσιογράφου θύμιζε ξένο όνομα, κάνοντας αρκετούς να σκεφθούν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που είχε προηγηθεί. 

Μετά την απολογία του, ο τηλεπαρουσιαστής είχε προφυλακιστεί και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έξοδό του από τη φυλακή υπέστη σοβαρά κατάγματα, τα οποία ο ίδιος απέδωσε σε πτώση, παρότι αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ξυλοκοπήθηκε κατόπιν εντολής μέσα από τη φυλακή. 

Εξάλλου, για τις επιθέσεις της περασμένης άνοιξης στον Διόνυσο κατηγορούνται ακόμα δύο άτομα που φέρονται να είχαν συμφωνήσει να εισπράξουν αμοιβή προκειμένου να φέρουν σε πέρας το «σχέδιο Φουρθιώτη»

Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Μένιος Φουρθιώτης έστειλε email στα ΜΜΕ κατονομάζοντας τον πρώην συνεργάτη του και μάρτυρα κατηγορίας στη σε βάρος του υπόθεση, γράφοντας μεταξύ άλλων «ουδείς επικινδυνότερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου».

Σε δήλωσή του, εμφανίστηκε προκλητικός και επιθετικός κάνοντας λόγο για κανιβαλισμό και εκτοξεύοντας απειλές κατά εκείνων που θεωρεί ότι τον έχουν στοχοποιήσει. 

«Τώρα, τον λόγο τον έχω εγώ, και θα λογοδοτήσουν στον Εισαγγελέα αυτοί, που έχουν ως χόμπι τους να εξαπατούν Αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Μάλλον εσείς φοβάστε περισσότερο να καταδικάσετε απ’ ό,τι φοβάμαι εγώ να καταδικαστώ» ανέφερε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος να σημειωθεί είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με εγγύηση 30.000 ευρώ, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου ο Μένιος Φουρθιώτης, προέβη σε ακόμα μια πρωτοφανή κίνηση καθώς έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μαρτύρων που τον «καίνε» για το συμβόλαιο εκτέλεσης σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, κίνηση που προφανώς αποσκοπούσε στον εκφοβισμό τους. 

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τόσο τα ονόματά τους όσο και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (αριθμοί ταυτότητας, διευθύνσεις κτλ).

Ο υπόδικος συνελήφθη στο Περιστέρι, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και αμέσως μετά στον εισαγγελέα όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Το θέμα , αν αληθεύουν οι πληροφορίες που διαβάσαμε στην ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'' , ασφαλώς είναι: Ποιόν έτερο , του οποίου το όνομα θυμίζει ξένο, πλην του Βαξεβάνη , θέλει να βγάλει από την μέση ο Φουρθιώτης, καθώς επίσης, και τους λόγους. Έχει κάποια σχέση με τον  Καραϊβάζ , η πρόκειται για κάτι νεώτερο Μπορεί κάποιος σε επίπεδο αρχών να επαληθεύσει τα λεγόμενα του μάρτυρα η αποτελούν μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδιασμού ;

Αν όντως αληθεύουν τα λεγόμενα του μάρτυρα , και δεν αποτελούν μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδιασμού τον οποίο αγνοούμε , διαφαίνεται ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν άτομα τα οποία αυτοαναγορεύτηκαν δημοσιογράφοι , με παραχάραξη δημοσιογραφικών ταυτοτήτων , ενώ θρέφουν απεριόριστο μίσος κατά των δημοσιογράφων το οποίο υπερβαίνει τον κανιβαλισμό και οδηγείται στο κατά συρροή ειδεχθές στυγνό έγκλημα !

Όπως στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, για τον οποίο ‘’κανείς δεν γνώριζε‘’ τις πρακτικές του ,  έτσι και στην περίπτωση του Φουρθιώτη αρκετοί ‘’πέφτουν από τα σύννεφα‘’ , όμως σε τούτη τη χώρα υπάρχει μια σαφής ρήση: ‘’Τις σιγανοπαπαδιές να φοβάσαι‘’,γιατί άλλα δείχνουν και άλλα σκέφτονται και πράττουν. 

ΥΓ: Σε επίπεδο δημοσιογραφίας του παρόντος της χώρας μας συναντάμε καθημερινά χιλιάδες διφορούμενες περιπτώσεις αντιπαλότητας, έχθρας , αντικρουόμενων συμφερόντων , κ.α., όμως όταν κάποιοι σκέφτονται να δολοφονήσουν τους ''αντιπάλους'' τους, έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες οι οποίοι έχουν θέση σε ιδρύματα , δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. 

- Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό τι μπορεί να πει , η να γράψει κάποιος, ειδικότερα σε μια στιγμή φόρτισης, από τα πεπραγμένα ορισμένων έτερων οι οποίοι αφαιρούν ζωές , η σκέφτονται και σχεδιάζουν να αφαιρέσουν ζωές. Όσοι είναι πράγματι ''δημοσιογράφοι'' διαθέτουν τα εφόδια της πένας τους, δεν γίνονται μαφιόζοι, ούτε χρηματίζουν συμμορίες και ''ελαφροχέρηδες''.

- Δεν είναι αρκετοί ήδη οι υφιστάμενοι θάνατοι - νεκροί - οι οποίοι προέρχονται από covid , ασθένειες , ιούς , παρενέργειες , έλλειψη ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού, καθώς και από την κοινωνική και οικονομική ανισότητα που τελεί σε ισχύ παγκόσμια

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαΐνια των ΜΜΕ ποιον έτερο πλην του Βαξεβάνη θέλει να βγάλει από την μέση ο Μένιος Φουρθιώτης ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">