ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπ. Πουρνάρας για την Όμικρον: Χρειάζεται ψυχραιμία – Tα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πιο ήπια (video)


Ψυχραιμία από τον κόσμο που ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ζήτησε ο Σπύρος Πουρνάρας. Ο διευθυντής του Μικροβιολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Αττικόν μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» λέγοντας ότι τα δεδομένα από τη Μεγάλη Βρετανία, που έχει παρόμοια επιδημιολογία με την Ελλάδα, δείχνει πώς είναι κάπως πιο ήπια σε σχέση με τη Δέλτα.

«Η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει αποτελεσματική προστασία και πολύ μειωμένη πιθανότητα νοσηλείας σε νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Πουρνάρας, επισημαίνοντας ότι «το συνολικό αποτύπωμα για την επίδραση της Όμικρον δεν μπορούμε να το πούμε ακόμη, γιατί είναι πολύ πιο μεταδοτική».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Πουρνάρας, «το σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολλοί εμβολιαζόμαστε τόσο πέφτει η επίδραση της πανδημίας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντατικοποιήσουμε την τρίτη δόση και να προσέχουμε τις κοινωνικές μας δραστηριότητες όσο μπορούμε περισσότερο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μικροβιολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Αττικόν, «ο κορονοιός κάποτε θα προσαρμοστεί με τον άνθρωπο. Απλώς δεν ξέρουμε πότε θα γίνει και τι καταστροφή θα αφήσει πίσω του». Μέχρι τότε, όπως επισήμανε, χρειάζεται ψυχραιμία και να εξετάζουμε σιγά-σιγά τα δεδομένα.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3JiE129
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπ. Πουρνάρας για την Όμικρον: Χρειάζεται ψυχραιμία – Tα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πιο ήπια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">