ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός των Χριστουγέννων: Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση (video)


Ήπιος καιρός και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως και 19-20 βαθμούς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών, χωρίς όμως να λείψουν και λίγες βροχές, κυρίως από αύριο.

ΣΗΜΕΡΑ

Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στα βορειοδυτικά ασθενείς τοπικές βροχές. Νοτιάδες 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και μικρή άνοδος θερμοκρασίας, έως 11-13 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, έως 15-17 στα υπόλοιπα και σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, τοπικά έως 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλός καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι 2-3 και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ασθενείς, κατά βάση, βροχές στα δυτικά, τις Ν. Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και λίγες καταιγίδες από το βράδυ στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 3-5 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα έχει κρύο και παγετό κατά τόπους στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, ενώ λίγες σύντομες βροχές θα έχουμε πάλι σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Α. Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, έως και 19-20 βαθμούς στα νότια.

Περισσότερες βροχές και ενίσχυση των νοτιάδων περιμένουμε την ερχόμενη βδομάδα…

Μετεωρολόγος: Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3musNxV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός των Χριστουγέννων: Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">