ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο εορτασμός των Θεοφανίων ανά την Ελλάδα – Μηνύματα Αρχιεπισκόπου και κομμάτων


Με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αποστάσεις και μάσκες πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων.Τα επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν αλλαγές στο τελετουργικό, ενώ σε αρκετές περιοχές ακυρώθηκε η ρίψη του σταυρού στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και έθιμα που παραδοσιακά τελούνται ανήμερα των Θεοφανίων. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Μητρόπολη Αθηνών έκανε έκκληση στον κόσμο να ακούσει τη φωνή της Εκκλησίας και της Πολιτείας και να εμβολιαστεί.

Με αυστηρό πρωτόκολλο τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά καθώς και σε όλες τις εκκλησίες, όπου οι πιστοί έπρεπε να προσκομίζουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το δικό του μήνυμα έστειλε από τη Λήμνο ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που βρέθηκε εκεί με αφορμή των εορτασμό των Θεοφανίων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επίλυση των προβλημάτων των ακριτών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε και το νοσοκομείο του νησιού.

Μήνυμα για τη σημερινή ημέρα έστειλαν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Μην περιμένετε σωτήρες, μόνο η ενωμένη πάλη θα φωτίσει τον λαό, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει την κυβέρνηση, επιτέλους, για να μην κάνει τραγικά λάθη, υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει οι αγώνες της κοινωνίας να φωτίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα.

Παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμεώς και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη έγινε ο αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι.

Με κάθε επισημότητα και με πλήθος κόσμου γιορτάστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορονοϊό γιορτάζουν τα Φώτα και στη Θεσσαλία. Στον Πλαταμώνα και στην παραλία της Ολυμπιακής Ακτής τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων. Έξι άτομα έπεσαν στα νερά του Πλαταμώνα ενώ ένας φοιτητής έπιασε τον Σταυρό. Στην γέφυρα Αλκαζάρ του Πηνειού η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3G1iyc9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο εορτασμός των Θεοφανίων ανά την Ελλάδα – Μηνύματα Αρχιεπισκόπου και κομμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">