ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Τσολιά για εμβολιασμό παιδιών: Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται μετά από χρόνια


Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις ανησυχίες των γονέων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Τσολιά.

Προέτρεψε τους γονείς να εμβολιαστούν οι ίδιοι και μετά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες που φοβάται κανείς μήπως εμφανιστούν χρόνια μετά, δεν υπάρχουν. Ότι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι να δούμε τις βλέπουμε το πολύ μετά από κάποιους μήνες. Δεν έχουμε δει ποτέ ανεπιθύμητες χρόνια μετά” είπε χαρακτηριστικά.

“Έχουμε πολύ καλή εμπειρία διεθνή ήδη και με τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Είναι ακόμα περισσότερο ασφαλής ο εμβολιασμός στα παιδάκια 5-11 ετών, θα τα προστατέψει και θα τους επιτρέψει να βρίσκονται στο σχολείο” πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η προσέλευση παιδιών για τον εμβολιασμό τους είναι μεγάλη.

Η κα Τσολιά σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές παιδιών, όχι όμως σοβαρά περιστατικά. “Έμπαιναν και έβγαιναν για κάποια παρακολούθηση και ήδη η κατάσταση είναι σε ύφεση. Το κύμα βαίνει προς εκτόνωση και ελπίζουμε έτσι να συνεχιστεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς μια σταθεροποίηση” κατέληξε.

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3zZfTNL

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Σεβαστές όλες οι απόψεις των ειδικών όμως εμείς δεν συμφωνούμε με τον μαζικό εμβολιασμό σε παιδιά αναφορικά με τον κοροναϊό.

Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ήδη σε ύφεση τι εξυπηρετεί ο μαζικός εμβολιασμός στα παιδιά ; 

Εμείς σύμφωνα με όσα παρακολουθούμε σε παγκόσμια κλίμακα έχουμε σχηματίσει την άποψη ότι ειδικά τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον κοροναϊό, και ειδικότερα απο την Όμικρον.

Αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες εμείς έχουμε διαφορετική άποψη. Ειδικότερα, σε ασθενείς που χορηγούνται συγκεκριμένου τύπου σκευάσματα τα πρώτα χρόνια δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους λόγω παρενεργειών, όμως έπειτα από αρκετά χρόνια παρουσιάζονται προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σκευάσματα τα οποία χορηγούνται και στην δική μας χώρα, ενώ δεν έχουν παρενέργειες το πρώτο χρονικό διάστημα χορήγησής τους , δημιουργούν σε ένα ποσοστό ανθρώπων μια σειρά προβλήματα υγείας έπειτα από μερικά χρόνια , και αυτό αναγράφεται και στις οδηγίες χρήσης τους. ( Αν κάνουμε κάποιο λάθος ενημερώστε μας ) Ευχόμαστε αυτό να μην ισχύει στην περίπτωση των εμβολίων για τον κοροναϊό, όμως μέχρι σήμερα δεν παρέχονται οι αναλυτικές οδηγίες χρήσεως μαζί με το σύνολο των παρενεργειών όπως ισχύει με το σύνολο των άλλων φαρμάκων.

* Το αναφέρουμε διότι πλειάδα πολιτών δεν έκανε μια φορά το εμβόλιο. Έχουν κάνει τουλάχιστον τρεις φορές τον εμβολιασμό, και ενδεχομένος , αν επικρατήσουν όσα προωθούν ορισμένες εταιρείες φαρμάκων, θα κάνουν άλλες τρεις δόσεις εμβολίων για την Όμικρον ! ( Το αντίστοιχο θα ισχύσει και στα παιδιά ;)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Τσολιά για εμβολιασμό παιδιών: Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται μετά από χρόνια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">