ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Covid: Πλατφόρμα με δίκτυο γιατρών στην Αττική για εξωνοσοκομειακή στήριξη ασθενών


Δίκτυο γιατρών στην Αττική συγκεκριμένων ειδικοτήτων δημιούργησε ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια  Αττικής με σκοπό για την κατ’ οίκον παρακολούθηση ασθενών με συμπτώματα της λοίμωξης Covid.  Τις αμέσως επόμενες μέρες θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://ift.tt/3JIab7D στην οποία οι ασθενείς θα μπορούν να αναζητήσουν γιατρό παθολόγο, πνευμονολόγο, γενικό γιατρό ή παιδίατρο.  Η επικοινωνία μπορεί να είναι τηλεφωνική ή με βιντεοκλήση ενώ ο γιατρός θα αξιολογεί τα συμπτώματα και θα τους συμβουλεύει αναλόγως.

Οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν και την υποστήριξη επιτροπής συναδέλφων τους μέλη της οποίας θα απαντούν σε ερωτήματα όταν υπάρχουν ειδικά υποκείμενα νοσήματα.

Από τις 23 Δεκεμβρίου έχει αναθεωρηθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ο θεραπευτικός αλγόριθμος ενηλίκων – μη νοσηλευόμενων ασθενών με Covid 19. Στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας είναι αναρτημένες αυτές οι επικαιροποιημένες οδηγίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περιλαμβάνουν τα κριτήρια με τα οποία ένας ασθενής μπορεί να παραμείνει στο σπίτι υπό παρακολούθηση, τη φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να χορηγηθεί ανά περίπτωση και τα φάρμακα που δεν πρέπει να χορηγούνται (κατά την παραμονή στο σπίτι).

Να σημειωθεί ότι σήμερα στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων που εφημερεύουν παρατηρείται προσέλευση εκατοντάδων ασθενών από τους οποίους το 10 έως 15% παραμένουν για νοσηλεία.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/34weqTH
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Covid: Πλατφόρμα με δίκτυο γιατρών στην Αττική για εξωνοσοκομειακή στήριξη ασθενών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">