ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Kυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για όλους τους δικαιούχους


Σχετικά με την εξέλιξη της διάθεσης των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων ενώ νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Συγκεκριμένα: 

  • Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκ τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.
  • Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.
  • Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.
  • Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκ τεστ.
  • Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 για τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών σε σχέση με ελλείψεις βασικών σκευασμάτων, τις απέδωσε στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των αργιών κατά την εορταστική περίοδο. Είπε ότι παρατηρείται σε συγκεκριμένα φαρμακεία και δεσμεύτηκε για λύση του θέματος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ήταν κλειστή η εφοδιαστική αλυσίδα την Πρωτοχρονιά και των Θεοφανίων. Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το ζήτημα και θα υπάρξει πλήρης τροφοδοσία των φαρμακείων».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3G8rXyF
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Kυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για όλους τους δικαιούχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">