ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Άνοιξη μέχρι την Τετάρτη, αλλά ο βαρύς χειμώνας… καραδοκεί (video)


Προσωρινή άνοιξη μέχρι την Τετάρτη, με θερμοκρασίες έως και 23 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ο χειμώνας όμως καραδοκεί κι από την Πέμπτη έρχονται ξανά βροχές από τα δυτικά, αλλά και σταδιακή πτώση θερμοκρασίας σε χειμερινά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα Θεοφάνεια σταδιακά αλλάζει ο καιρός από τα δυτικά, με τοπικές βροχές, ενισχυμένους βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου φαίνεται πως μπαίνουμε για τα καλά στον φετινό χειμώνα, με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά και κακοκαιρίες, με χιόνια στα ορεινά.

Η τάση, μάλιστα, δείχνει ακόμα περισσότερο κρύο από τις 13-15 Ιανουαρίου και μετά, με πολλά χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα…

ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λίγο περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τη νύχτα, νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Ν. Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μικρή άνοδο θερμοκρασίας, έως και 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, δυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία 18 βαθμοί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίσης ηλιοφάνεια, με λίγο περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 16 βαθμοί.

ΑΥΡΙΟ

Πολύ καλός καιρός στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με λίγες συννεφιές και πιθανές ασθενείς βροχές μόνο στα δυτικά, τη Θράκη και τα νότια νησιά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Άνεμοι από δυτικές κυρίως διευθύνσεις στα νότια έως 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και θερμοκρασία έως 17-19 βαθμούς στα νότια και έως 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Συνεχίζεται ο καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές, με λίγες συννεφιές μόνο στη Θράκη, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο και λίγες παραπάνω στα δυτικά από αργά το απόγευμα, όπου θα έχουμε τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Νοτιάδες 4-6 και στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ από το βράδυ στα βόρεια, ενώ θα ανέβει η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Σταδιακή αλλαγή του καιρού, με βροχές στα δυτικά, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο και την Κρήτη και κατά τόπους στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ στο Β. Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βροχερός καιρός και καταιγίδες στα δυτικά και το Α. Αιγαίο, νοτιάδες 3-5 και στο Β. Αιγαίο σταδιακά βοριάδες έως 4-6
μποφόρ και μικρή περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κακοκαιρία με βροχές και στα δυτικά και στα δυτικά και το Α. Αιγαίο καταιγίδες, χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά, βοριάδες στο Β. Αιγαίο και νοτιάδες στα υπόλοιπα 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3JDnE06
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Άνοιξη μέχρι την Τετάρτη, αλλά ο βαρύς χειμώνας… καραδοκεί (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">