ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρύτανης Οικονομικού Αθηνών: Η βία στα Πανεπιστήμια είναι ζήτημα πολιτικό, όχι ακαδημαϊκό (video)


«Είναι αλήθεια ότι η βία ενδημεί στα Πανεπιστήμια», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης αναφερόμενος στην πρωτοφανή επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον καθηγητή, για τον οποίο τόνισε ότι «ως οφείλαμε τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό στη βάση εισαγγελικής αναφοράς ότι διώκεται για το αδίκημα της τοκογλυφίας».

Είναι ζήτημα πολιτικό και όχι απλά ακαδημαϊκό, είπε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και επανέλαβε ότι «όσο υπάρχει βία στην ευρύτερη κοινωνία, αυτή θα εισρέει και στα πανεπιστήμια».

Ο ξυλοδαρμός του καθηγητή στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου και η εισβολή των κουκουλοφόρων «είναι θέματα για τα οποία έχουν επιληφθεί αστυνομία και η δικαιοσύνη, τόνισε ο κ. Μπουραντώνης μιλώντας για «απίστευτα παραβατική ενέργεια  που προσβάλλει το κύρος του ιδρύματος και το ανοικτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο».

Σχετικά με τον καθηγητή που δέχθηκε ξυλοδαρμό, ο πρύτανης είπε ότι «ο συνάδελφος διώκεται για πράξεις για τις οποίες από πέρυσι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από το πανεπιστήμιο και το  πειθαρχικό των καθηγητών πρέπει να εκδόσει σχετική απόφαση.

Κλείνοντας είπε: «Κάνουμε προσπάθεια κι επιχειρούμε να βρούμε τα κατάλληλα μέτρα. Οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, χωρίς να σημαίνει ότι έχει λυθεί το πρόβλημα της βίας».

Πηγή: ΕΡΤ  – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε καταθέτει συνάδελφός του που τον φωτογράφισε ως υποκινητή (video)

Θ. Φωτίου στο Πρώτο: Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθηγητών σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει ξαναγίνει- (audio)

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/33cJ9oj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρύτανης Οικονομικού Αθηνών: Η βία στα Πανεπιστήμια είναι ζήτημα πολιτικό, όχι ακαδημαϊκό (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">