ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται οι άλλοι 4 συλληφθέντες – Στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, μετά και την παράδοση στις ελληνικές αρχές του 20χρονου Αλβανού εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Νωρίτερα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Με τη στάση τους οι 11 κατηγορούμενοι προσπαθούν πάσει θυσία να πείσουν τις δικαστικές αρχές ότι δεν ευθύνονται για το καίριο χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής στον Άλκη. Για το λόγο αυτό, επιρρίπτουν ευθύνες στους υπολοίπους, ενώ αρκετοί από αυτούς ομολογούν ότι χτύπησαν τους δύο φίλους του 19χρονου, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά ότι επέφεραν χτυπήματα στο θύμα. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τη βαρύτερη κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας, όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί ποιοί θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα.
Σημειώνεται ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται μόνο με ισόβια, ενώ η εγκληματική οργάνωση και η απόπειρα ανθωποκτονίας με έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Πέμπτης (10/2) παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο. «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.
Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία από τις έρευνες της στυγερής δολοφονίας αποκαλύπτουν ότι σημαντικότατο ρόλο έχει και ένα ακόμη άτομο, ο 12ος δράστης που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Είναι το άτομο μυστήριο και παρά τα αλληλοκαρφώματα των συλληφθέντων, κανείς δεν θέλει να πει το όνομά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο. Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των «σκληρών». Επίσης, ερευνάται και το ενδεχόμενο να υπάρχει και 13ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει η μαρτυρία φίλου του Άλκη που ήταν παρών στο περιστατικό, ο οποίος περιγράφει διάλογο που είχαν μεταξύ τους δύο από τους δράστες. Φαίνεται από τη μαρτυρία ότι οι χούλιγκαν είχαν βγει για κυνήγι συγκεκριμένων οπαδών του Άρη. Δεν τους βρήκαν όμως και επιτέθηκαν στην παρέα του Άλκη.
Τι είπε ο φίλος του Άλκη: «Ένα από τα άτομα με ρώτησε “τι ομάδα είστε;”. Κανένας από εμάς τους πέντε δεν αποκρίθηκε. Δεύτερο άτομο από την ομάδα των δραστών είπε σε αυτόν που έκανε την ερώτηση: “Δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε” ή “δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε”. Τότε κάποιος από την παρέα των δραστών, πιθανώς αυτός που έκανε την πρώτη ερώτηση, είπε “δεν μας νοιάζει, πάμε” και αμέσως μας επιτέθηκαν.

Πατέρας Άλκη: Αποδέχομαι τη συγγνώμη

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ / ΚΑΒΑΛΑ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ένα ακόμη συγκλονιστικό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έστειλε ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού. Ο πατέρας του θύματος παρευρέθη στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη ανάμεσα στην Καβάλα και Δόξα Δράμας στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» προς τιμήν του 19χρονου θύματος της ενέδρας μίσους και φανατισμού. Δεν έκρυψε ούτε για μια στιγμή τη συγκίνησή του όταν οι πρόεδροι των δυο ομάδων του έδωσαν από μια φανέλα της κάθε ομάδας με το όνομα του αδικοχαμένου γιου του και τον αριθμό 19, όσα ήταν και τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο Άλκης.
Αναφερόμενος μάλιστα στις δηλώσεις μεταμέλειας του 20χρονου κατηγορούμενου που είχε διαφύγει στην Αλβανία ο πατέρας τόνισε ότι αποδέχεται τη συγγνώμη και επανέλαβε ότι δεν αποζητά την εκδίκηση αλλά την απονομή Δικαιοσύνης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/sVXpecl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται οι άλλοι 4 συλληφθέντες – Στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">